Ceza olsun diye çocuğunu eve zincirlemişti! Karar verildi

Bursa
Ceza olsun diye çocuğunu eve zincirlemişti! Karar verildi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bir evde çıkan yangında, odada ayağından zincirlenmiş halde bulunan çocuğun babası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tabakhane Mahallesi'ndeki müstakil bir evde çıkan yangında 10 yaşındaki Eyüp B'nin bir odada ayağından yere zincirle bağlanmış halde bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan baba Mehmet B'nin emniyetteki sorgusu tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen baba Mehmet B, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yenişehir'de dün müstakil bir evde çıkan yangına müdahale etmek için gelen ekipler, bir odada ayağından yere zincirle bağlanmış haldeki Eyüp B. ile karşılaşmış, balta ile zinciri koparıp çocuğu dışarı çıkarmıştı. Ayağından hafif yaralanan çocuk, Yenişehir Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Çocuğu zincirle bağlayan baba Mehmet B. ise gözaltına alınmıştı. Ekipler tarafından söndürülen yangın, evin kullanılamaz hale gelmesine yol açmıştı.

KORUMA BİRİMİNE ALINDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bursa'nın Yenişehir ilçesinde yangın çıkan evde ayağından zincirlenmiş halde bulunan E.B.'nin (11) psikososyal gelişiminin olumsuz etkilenmemesi için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimi'nde (ÇOKİM) bulunduğunu açıkladı.

Bursa'nın Yenişehir ilçesine bağlı Tabakhane Mahallesi Taraklı Sokak'ta dün meydana gelen olayda, tek katlı evde çıkan yangında eve giren itfaiye itfaiye ekipleri, E.B.'yi bir odada ayak bileğinden zincirlenmiş halde buldu. Mahallelinin de yardımıyla zinciri baltayla kesen itfaiye erleri E.B.'yi kurtardı. Olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan E.B.'yi, evde yalnız bıraktığı sırada dışarı çıkmaması için babası Mehmet B.'nin ayağından zincirle bağladığı ortaya çıktı. 

'ÇOCUĞUMUZ ŞU AN ÇOCUK KORUMA İLK MÜDAHALE VE DEĞERLENDİRME BİRİMİMİZDEDİR'

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, olayın hemen ardından Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün konuya dahil olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Çocuğumuzun üstün yararı gözetilerek, psikososyal gelişiminin olumsuz etkilenmemesi için mesleki çalışma başlatılmıştır. Konu hem Bursa Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz hem de Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz uzman ekipleri tarafından yakından takip edilmektedir. Çocuğumuz şu an Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimimizdedir (ÇOKİM). Mesleki çalışmaların tamamlanmasının ardından gerekli tedbirler alınacaktır" denildi. 

Kaynak: AA

Bursa