Evdeki yangında zincirli bulunan çocuk ve ailesinin ifadeleri şoke etti

Bursa

Bursa'da evlerinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından itfaiye ekiplerince içerde ayaklarından zincirle bağlanmış halde bulunan E.B. (11) ve ailesi şoke eden açıklamalarda bulundu. 

Bursa'da dün, Yenişehir ilçesindeki tek katlı bir evde çıkan yangını gören mahalleli, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaptığı çalışmayla yangını kısa sürede söndürdü. 

AYAKLARINDAN ZİNCİRLE BAĞLANMIŞ ÇOCUK BULUNDU

Eve giren itfaiye, yaptığı kontrolde bir odada E.B.'yi ayak bileğinden zincirlenmiş halde buldu. Mahallelinin de yardımıyla zinciri kesen itfaiye ekipleri E.B.'yi kurtardı. Hafif yaralı E.B., olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk müdahalenin ardından Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, daha sonra da taburcu edildi.

"PAZARIN KURULDUĞU GÜNLER, YARAMAZLIK YAPTIĞI İÇİN EŞİM OĞLUMU ZİNCİRLİYOR"

Alevler arasından kurtarılan 11 yaşındaki E.B. tedavi sürecinin ardından yanan evinde olayı anlattı. Babasının kendisini çok yaramaz olduğu için zincirlediğini söyleyen E.B. "Yangın esnasında bağlı olduğum için neden alevlerin yükseldiğini görmedim. İtfaiye ekipleri beni kurtardı" dedi. Anne Hüsna Bilir ise, "Salı günleri ilçede pazar kuruluyor. Pazardaki esnafa zarar verdiği ve sürekli yaramazlık yaptığı için eşim oğlumu zincirliyor" dedi.

"BABAM BENİ YARAMAZ OLDUĞUM İÇİN BAĞLIYORDU"

Evinde ailesi tarafından zincirle bağlanan 11 yaşındaki E.B., yaşadığı anları korku dolu gözlerle anlatırken, "Babam beni yaramaz olduğumu için bağlıyordu. 'Kimseye zarar vermeyeyim' diye böyle bir yola başvuruyordu. Ben yangın esnasında bağlı olduğum için neden alevlerin yükseldiğini görmedim. İtfaiye ekipleri beni kurtardı" dedi.

6 çocuğun en küçüğü olan oğlu E.B.'nin çok yaramaz olduğunu belirten anne Hüsna Bilir, "Ben yangın esnasında pazara gitmiştim. Babası onu çok yaramaz olduğu için semt pazarının kurulduğu günler ayağından zincirle bağlıyordu. Yani sadece salı günleri. Ben geldiğimde evi o şekilde gördüm. Böyle olmasını kimse istemezdi" şeklinde konuştu.

"BABAM 15 DAKİKALIĞINA BAĞLADI KARDEŞİMİ"

E.B.’nin ablası Zeynep B. ise, “Ben ve annem çarşıya gitmiştik. Bir ağabey önümüzü kesti, 'Eviniz yanıyor' dedi. Eşyaları bırakıp koşup geldik. Zaten geldiğimizde babam evdeydi. Kardeşimi hastaneye kaldırmışlardı. Hastaneye gittik kardeşimi gördüm. Çevreye zarar veriyordu. Babam 15 dakikalığına bağladı kardeşimi. Geldiğimde kardeşimi zincirden çıkarmışlardı” diye konuştu.

"BEN CAMDAN ATLAYARAK KURTULDUM"

E.B.’nin diğer ablası Zelal B. ise  “İşten eve geldim. Çay demlemiştim. Çekyatın üstüne uzandım. Baktım duman kokusu gelmeye başladı. Kalktım, ev yanıyordu. Ondan sonra kapılar hep kilitlenmişti. Kendimi camdan atarak kurtardım. Evin hepsi yanıyordu, itfaiye çağırdılar. Kardeşimin zincirini çıkardılar, sonra hastaneye kaldırdılar. Çok şımarıklık yapıyordu. Babam da 15 dakikalığına bağlamıştı” diye konuştu.

Aile, kaymakamlığın verdiği eve taşınırken, belediye ve kaymakamlık yardımıyla eşya temin edildi. Aile fertleri yetkililere teşekkür ederken, işsiz olan baba Mehmet Bilir'in ise emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: İHA

Bursa