Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden "cinsiyet değiştirme sırası" iddialarıyla ilgili açıklama

Gündem haberleri
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden "cinsiyet değiştirme sırası" iddialarıyla ilgili açıklama

4 bin kişinin cinsiyet değiştirmek için sıra beklediğini iddiasıyla ilgili Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden açıklama geldi: Hasta sayıları gerçeğin çok üzerinde ve abartılıdır.

Bir üniversitenin öğretim üyesinin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 bin kişinin cinsiyet değiştirmek için sıra beklediğini iddia ettiği konuşması, sosyal medyada tartışıldı.

Konuyla ilgili İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi: 

Çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya platformlarında sıkça paylaşıma konu olan Cerrahpaşa Tıp Fakültemizde cinsiyet değiştirme ameliyatlarına yönelik iddiaların yer aldığı haberlerin içeriğinde verilen hasta sayıları gerçeğin çok üzerinde ve abartılıdır.

Profesör unvanlı ve Üniversitemizle ilişkisi olmayan bir öğretim üyesinin açıklamasına dayandırılmış bu haberler tamamıyla dezenformasyonun sonucu olup toplumu yanlış yönlendirme amacına hizmet etmektedir. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın yaptığı açıklamada, Cerrahpaşa'da 4 bin, Zeynep Kamil'de ise 2 bin 700 kadının, cinsiyet değiştirerek erkek olmak için sıra beklediğini öne sürmüştü.

Kaynak: DHA

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi