Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cengizer görevinden alındı!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cengizer görevinden alındı!

Ahmet Altay Cengizer, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi görevinden alındı. Cengizer'in yerine Prof. Dr. Gülnur Aybet atandı.

Atama kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Türkiye Daimi Temsilciliği Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4 ve 12'nci maddeleri gereğince bu görevlerinden alındı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cengizer görevinden alındı! - Resim : 1

Cengizer'in yerine UNESCO Türkiye Daimi Temsilciliği görevine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet atandı. Söz konusu atama 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince yapıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cengizer görevinden alındı! - Resim : 2

GÜLNUR AYBET KİMDİR?

Gülnur Aybet, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Profesörü ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevini yürütüyor. Gülnur Aybet, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Eski Başkanı ve BAUCESS, Güvenlik Araştırmaları Merkezi kurucu müdürlüğünü yapıyor. Gülnur Aybet, 2013 yılında İstanbul Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü kurdu. Gülnur Aybet, 2001-2013 yılları arasında Kent Üniversitesi İngiltere'de Uluslararası Güvenlik alanında ilk yüksek lisans programını kurdu ve yönetti. Gülnur Aybet ayrıca Nottingham Üniversitesi İngiltere ve Bilkent Ankara Üniversitelerinde öğretim üyeliği yaptı.

Royal Holloway, University of London Ekonomi ve Kamu Yönetimi bölümünden onur derecesi ile mezun oldu, Uluslararası ilişkiler alanında University of Southampton'da yüksek lisans yaptı. King's College University of London' da Savaş Bilimleri alanında felsefe masterı yaptı ve doktorasını University of Nothingham'da Ulustararası ilişkiler alanında tamamladı. Profesör Aybet, British Akademi, NATO ve TUBİTAK tarafından yürütülen birçok projenin yöneticiliğini yaptı.

School of Advanced International Studies (SAIS), John Hopkins Üniversitesi, Washington D.C, ayrıca kıdemli öğretim üyesi de olduğu St Antony's College, Oxford Üniversitesinde misafir öğretim üyeliği yaptı. 2009 yılında The Times gazetesi tarafından İngiltere'nin en güçlü 20 Müslüman kadınından biri seçildi.

Gülnur Aybet
Gülnur Aybet

 

Kaynak: Haber Global TV

Gülnur Aybet cumhurbaşkanı başdanışmanı