Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

İstanbul/haberglobal.com.tr
31 Mart Yerel Seçimleri İYİ Parti Kimdir Ankara
Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Yerel Seçimlere yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken konuyla ilgili araştırmalar da devam ediyor. Bu konuda öne çıkan isimlerden birisi olarak Cengiz Topel Yıldırım da merak ediliyor. Peki, Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında?

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım başladı. İYİ Parti'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yönünde iddialar bulunan Cengiz Topel Yıldırım bu noktada araştırma konusu olmuş durumda. İşte Cengiz Topel Yıldırım kimdir? sorusunun yanıtı ile birlikte merak edilenler...

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Cengiz Topel Yıldırım, 1964 Nevşehir Kozaklı doğumlu olmasına rağmen tüm yaşamını Ankara'da geçirmiş bir isimdir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Yıldırım, Ankaragücü yönetimindeki çalışmaları ile dikkat çekti.

CENGİZ TOPEL VE GÖREVLERİ

Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu. 28 Mart 2009 tarihinde ise, delegelerin tamamının oylarıyla Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu.

Ankaragücü taraftarlarının çok sevdiği eski Başkanı Cengiz Topel Yıldırım, 2014 yılındaki seçimlerde CHP'nin Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. Cengiz Topel Yıldırım, evlidir ve Boran ile Emre’nin babasıdır.