Çavuşoğlu ve Bayramov Kahramanmaraş'ta! Bayramov: Türkiye'nin yanındayız

Kahramanmaraş Depremi Azerbaycan

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Kahramanmaraş'ta açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Her zaman olduğu gibi ilk yardıma koşan Azerbaycan oldu" dedi, Bayramov, "Azerbaycan, her zaman Türkiye'nin yanındadır" mesajı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelen Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile birlikte Kahramanmaraş'taki deprem bölgesini ziyaret etti.

İki Bakan, Azerbaycanlı arama kurtarma ekiplerinin enkaz çalışmalarını inceledi. Bakan Çavuşoğlu, "Her zaman olduğu gibi ilk yardıma koşan Azerbaycan oldu. Azerbaycanlı ekiplerin canlı kurtardığı kişi sayısı 50'ye yükseldi" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamaları:

Her zaman olduğu gibi ilk yardıma koşan Azerbaycan oldu. Şu anda deprem bölgesinde Azerbaycan'dan 900 kişi var ama ben biliyorum ki Azerbaycan'da herkes gönüllü gelmek istiyor. Kardeşimle beraber arama kurtarma çalışması yapan Azerbaycanlı kardeşlerimizi de ziyaret ettik. Bu sabah Azerbaycanlı kardeşlerimizin çalışması sonucunda iki yavrumuzu canlı olarak çıkarmıştık enkazdan, çıkarılan çocukların kardeşi de biraz önce enkazın altından canlı olarak çıkarıldı.

Azerbaycanlı ekiplerin canlı kurtardığı kişi sayısı 50'ye yükseldi.

Bayramov'un açıklamaları:

İlk saatlerde Azerbaycan, kardeş ülkenin yanında olduğunu beyan etti. İlk heyetler hemen Türkiye'ye gelmeye başladı. Bu çok ağır bir doğal afet. 20 binden fazla insanın kaybetmesine neden oldu. Ben yakınlarına, Türk milletine, Türk devletine, Azerbaycan adına baş sağlığı diliyorum. İnanıyorum ki bu ağır imtihandan Türkiye alnı açık çıkacaktır. Ne kadar ihtiyaç olacaksa biz sizin yanınızda olacağız.

 

Kaynak: Haber Global TV

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov deprem