Çavuşoğlu: Ermenistan'ın da samimi adım atması lazım

Azerbaycan

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Türkmenistan'da imzalanan iş birliği güçlendirme anlaşmalarının ardından basın açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada Ermenistan ile olan ilişkilerle ilgili şöyle konuştu:
"Jestler yaptık güven arttırıcı adımlar için. Bundan sonra herkesin adım atması lazım. Ermenistan'ın da samimi adım atması lazım. Bizim samimi yaklaşımımıza onların da samimi karşılık vermesi gerekiyor ki biz Azerbaycan ve Türkiye olarak samimi olduğumuz için bu samimiyete de karşılık veririz. Ve burada nereye baktığı önemli değil. Doğuya mı bakar Batı'ya mı bakar başkalarından medet ummaya gerek yok. Burada Güney Kafkasya ülkeleri olarak biz kendi barışımız ve istikrarımız için somut adımlar atmamız lazım. Yoksa burada kimsenin kimseye dışarıdan Doğu'dan da Batı'dan bir faydası yararı olmaz."

ORTAK TATBİKAT AÇIKLAMASI

"Biz zaten doğal müttefiktik ama Şuşa beyannamesiyle beraber resmi müttefik olduk. Dolayısıyla iki müttefik ülkenin kendi arasında tatbikatlar yapması, işbirliği yapması, ortak eğitim programları yapması son derece doğaldır. Bu hiçbir ülkeye hiçbir tarafa yönelik tehdit değildir. Bu iki müttefik ve kardeş ülke arasında dayanışma ve iş birliğinin, emektaşlığın bir doğal sonucudur. Dolayısıyla bu tür tatbikatlar olsun, ortak eğitim çalışmaları olsun, savunma sanayi olsun diğer taraftan beşerî, ekonomiyi onları saymıyorum... Bu alanlarda da iş birliğimiz daha da güçlenerek devam edecek."

 



Ermenistan Azerbaycan