EYT görüşmeleri Meclis TV CANLI İZLE

EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar TBMM
EYT görüşmeleri Meclis TV CANLI İZLE

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın yıllardır beklediği EYT yasası teklifi bugün saat 15:00'te TBMM'de görüşülmeye başlanacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki görüşmeler Meclis TV'den canlı olarak yayınlanacak. Görüşmeleri canlı izlemek için gerekli link haberimizde...

EYT yasa taslağı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmüş ve 4 madde olarak kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edilmişti. Düzenlemeye göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak işe başlamış tüm vatandaşlar bağlı bulundukları kurumun prim şartını tamamlamaları halinde yaşa bakılmadan emekli olabilecek. Buna göre Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları erkeklerde 9 bin gün kadınlarda ise 7200 gün prim şartını tamamlayanlar yaş şartı olmadan emekli olabilecek.

Türkiye'nin arka arkaya yaşadığı şiddetli depremler nedeniyle TBMM tatil edilince Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili görüşmeler de yapılamamıştı.

28 Şubat 2023 saat 15:00 itibariyle Meclis'te EYT yasası görüşülmeye başlanacak.

Milyonlarca EYT'linin yıllardır beklediği bu an TBMM TV'den ve aynı zamanda 15:00 - 21:00 saatleri arasında TRT 3'ten de canlı olarak izlenebilecek.

EYT GÖRÜŞMELERİ MECLİS TV CANLI İZLE

Meclis TV'de EYT görüşmelerini canlı izlemek için buraya tıklayın

MECLİS TV 

TBMM Genel Kurulu toplantıları Salı günleri 15:00-21:00, Çarşamba ve Perşembe 14:00-21:00 saatleri arasında TRT-3 kanalından ve internet üzerinden; bunun dışındaki gün ve saatlerde çalışma yapılması durumunda ise sadece internet üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

Protokolün 5. Maddesi kapsamında yasama yılı açılışı, 23 Nisan özel birleşimi, bütçe görüşmeleri, hükümet programı, konuk yabancı devlet adamlarının parlamentodaki konuşmaları gibi özel hallerde, gün ve saate bakılmaksızın, Genel Kurul çalışmaları TRT-3 kanalından canlı olarak yayınlanmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde grubu bulunan siyasi partilerin TBMM'de gerçekleştirdikleri grup toplantıları, 1'er saat süreyle sınırlı olmak üzere, internet üzerinden canlı olarak yayınlanmaktadır.

TBMM Başkanı'nın kabul ve ziyaretleri, TBMM İhtisas komisyonları ile diğer komisyonların toplantıları, siyasi parti grup başkanvekilleri ile diğer milletvekilleri tarafından TBMM'de düzenlenen basın toplantıları, grup yöneticilerinin kabulleri, TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'nın faaliyetleri, TBMM'de düzenlenen konferans, seminer gibi toplantılar, TBMM'ye sunulan tasarı ve teklifler ile kabul edilen kanunlar haberleştirilerek, Genel Kurul çalışmalarının dışındaki uygun zamanlarda yayınlanmaktadır.

 

Kaynak: Diğer

EYT emeklilikte yaşa takılanlar TBMM TV canlı izle