Canan Kaftancıoğlu: Tacizden tutuklanan isim CHP'den atıldı

CHP Canan Kaftancıoğlu
Canan Kaftancıoğlu: Tacizden tutuklanan isim CHP'den atıldı

CHP İlçe Başkan Yardımcısı U.K.'nin, 20 yaşında bir kadını zorla bir restorana kapatıp taciz etmesiyle ilgili açıklama yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şüphelinin partiden atıldığını söyledi.

İstanbul Maltepe’de 40 yaşındaki CHP İlçe Başkan Yardımcısı U.K.’nin, 20 yaşında bir kadını zorla bir restorana kapatıp taciz ettiği iddiası gündeme oturdu. Konuyla ilgili gözaltına alınan U.K, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Odatv’ye konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, olayın doğru olduğunu aktararak U.K.’nin partiden atıldığını ve parti örgütü olarak mağdurun yanında olduklarını duyurdu.

Daha ifadesini vermeden U.K.’nin parti ile ilişkisini kestiklerini belirten Kaftancıoğlu, “Bu konuda tavrımız çok net. Gereğini yaptık. Mağdurun da sonuna kadar yanındayız. Davayı il ve ilçe örgütümüzle birlikte takip edeceğiz” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU

CHP'nin Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K., 20 yaşında genç bir kadını zorla alı koyup şiddet uygulayarak cinsel saldırı suçundan gözaltına alındığı iddia edildi. Hakkında soruşturma başlatılan ve savcılık tarafından tutuklanması istenen U.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği öne sürüldü.

Tutuklama işleminin İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 23 Kasım günü "nitelikli cinsel saldırı" suçlaması kapsamında gerçekleştirildiği öğrenildi. Şüphelinin Maltepe Kapalı Cezaevi'ne konulduğu kaydedildi.

CHP