Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı İbrahim Yumaklı Çanakkale Orman Yangını Gündem haberleri son dakika

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

Son dakika haberine göre, Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı.

Çanakkale'deki orman yangını kontrol altına alındı - Resim : 1

Yangın 52 saat sürdü

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde başlayan orman yangını havadan 9 uçak, 22 helikopter, karadan ise 78 arazöz, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve 900 personelle yapılan müdahalenin sonucunda 52 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bakan Yumaklı'dan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çanakkale’deki orman yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarımız için teyakkuzdayız. Aziz milletimizin desteği ise mücadelemize güç katıyor. Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım, yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım” ifadelerini kullandı.

Yangınlarından etkilenen 61 kişiden 4'ünün tedavisi devam ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarından etkilenerek, hastanelere tahliyeleri sağlanan 61 kişiden dördünün tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çanakkale'de meydana gelen orman yangınlarına karşı, 112 ve UMKE ekiplerine bağlı 16 araç ve 70 personelle yerleşim yerleri ve mezralardan gerekli tahliyelerin gerçekleştirildiğini kaydederek, "Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ile Üniversite Hastanesine tahliyeleri sağlanan 61 vatandaşımızdan dördünün tedavisi devam ediyor. Çanakkale halkına geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale orman yangını son dakika