Bütçe görüşmelerine Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışı damga vurdu! Peki kim, ne dedi?

CHP Fuat Oktay Kemal Kılıçdaroğlu

Bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sözleri olay oldu. Peki Kılıçdaroğlu'nun adaylık çıkışına kim, nasıl yanıt verdi?

TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Merkezi Hükümet Bütçe teklifinin tümü üzerinde yapılan görüşmelerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "adaylık" konusundaki sözleri damgasını vurdu.

Kılıçdaroğlu, AK Parti'li milletvekillerinin "aday ol" şeklindeki sözlerine cevaben, "Hangi noktaya geldiniz? Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?" ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ: ÇOK MÜJDELİ BİR KONUŞMA OLDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genel Kurula verilen arada kuliste gazetecilerin konuşmayı nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı." dedi. 

İYİ PARTİLİ ÇIRAY: KILIÇDAROĞLU BU DEFA CUMHURBAŞKANI ADAYI

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını Twitter’dan paylaştığı bir mesajla değerlendirdi.

Çıray, şu ifadeleri kullandı:

“Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı”

AK PARTİLİ KURTULMUŞ: KILIÇDAROĞLU İKTİDAR OLURSA AĞZIMIZI AÇIP BİR ŞEY SÖYLERSEK NAMERDİZ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bütçe görüşmelerinde yaptığı açıklamada "Bugün yalnız ümitli bir şey duydum Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, 2023 seçimlerine aday olabileceği sinyalini verdi. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde aday olur ya da CHP'den bir arkadaş aday olursa, dostlarıyla birlikte de iktidar olursa ağzımızı açıp bir şey söylersek namerdiz. Biz demokrasiye sonuna kadar saygılıyız, demokrasinin de en iyi şekilde işlemesinden yanayız. Ancak Türkiye demokrasisinde seçilmişlere saygı duymak da demokrasiye inanmak kadar zaruri bir şeydir."  dedi. 

FUAT OKTAY: HAYIRLI OLSUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçe görüşmelerinde Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt vererek  "Bu vesileyle CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı da belli oldu bugün. Hayırlı olsun." dedi.

Kaynak: Haber Global TV