Bütçe görüşmelerine 'İmamoğlu' davası damgasını vurdu

TBMM Ekrem İmamoğlu
Bütçe görüşmelerine 'İmamoğlu' davası damgasını vurdu

TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davada verilen karar damgasını vurdu. Bugünkü birleşimi yöneten AK Partili Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, ise ara vermeyerek rekorun rekorunu kırdı.

TBMM Genel Kurulu'ndaki maddeler üzerindeki görüşmeler devam ederken, akşam saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada aldığı 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına ilişkin kararın haberi geldi.

Genel Kurul'da gruplar adına söz alan özellikle muhalefet partili milletvekilleri konuşma konu ve metinlerini değiştirmek zorunda kaldılar. Genel Kurul'da, ilk tepkiler siyasi partilerin grup başkanvekillerinden geldi. Ardından, kürsüye çıkan muhalefet partili milletvekilleri İmamoğlu'na verilen mahkeme kararını eleştirdi.

Muhalefetin ağır eleştirilerine yanıt, MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız'dan geldi. Yıldız, Anayasanın ilgili hükmünü hatırlatarak oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Sürayya Sadi Bilgiç'i uyararak, "Böyle bir müzakere yapılamaz Sayın Başkan. Anayasa 138 açık; görülmekte olan bir davayla alakalı beyan, söz, görüşme yapılmaz" derken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da, "Bağımsız ve tarafsız yargı kendi kararını verir. Bu kararı veren Türkiye Cumhuriyeti devletinin yargı organlarıdır. Bu kararın kesinleşmesi, bozulması yine yargı organlarınca, yargı yolu açık olmak üzere istinaf ve Yargıtay safhalarıyla ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

BİLGİÇ, OTURUMA ARA VERMEYEREK REKORUN REKORUNU KIRDI

Öte yandan, bugünkü birleşimi yöneten AK Parti'li Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, hiç ara vermeden, 9 saat 44 dakika oturumu yönetti ve yerinden hiç kalkmadı.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, "Meclisimizde bir rekor kırılıyor, kırıldı. 15 Aralık 2019'da Meclis Başkan Vekilimiz Levent Gök'ün yönettiği Divan'da görev aldım. O görevde, 8 saat 15 dakika kesintisiz oturum yönetme rekoru kırmıştık. Bugün siz Divan'daki arkadaşlarımızla beraber bu rekoru egale ettik. Sizleri tebrik ediyoruz ve alkışlıyoruz, sağlık ve afiyetler diliyoruz" dedi.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç de, "38'inci birleşimde tek oturumda kesintisiz olarak yapmış olduğumuz 9 saat 44 dakikalık çalışmanın sonuna geldik. Programımız gereğince bugünkü görüşmeler tamamlanmıştır" diyerek Genel Kurul'u yarın toplanmak üzere kapattı. 

Kaynak: DHA

TBMM Genel Kurulu bütçe görüşmeleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ak Parti MHP