Bursa'da tırtıl istilası tarım alanlarına sıçradı: Bu yıl çok yoğun!

Bursa Trakya Gündem haberleri

Trakya ve Marmara bölgesinde yaşanan çayır tırtılı istilası Bursa'ya da sıçradı. Orhaneli ilçesinde tırtıllar, ayçiçeği tarlalarının ardından sebze ve meyve yapraklarını da sardı. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri köylere giderek inceleme başlattı.

Trakya'da özellikle ayçiçeği tarlalarında görülen zararlı tırtıl böceği diğer sebze ve meyvelerin yapraklarına da sıçradı.

Son olarak Bursa'nın Orhaneli ilçesine bağlı Koçu, Başköy, Süleymanbey ve Karıncalı mahalleleri ayçiçeği başta olmak üzere, yulaf, patlıcan, salatalık, soğan gibi sebze ve meyvelerde zararlı popülasyonu arttı.

Ürünlerin yapraklarını yiyip tehdit eder boyutlara ulaşan tırtıllar için tarım ve orman yetkilileri harekete geçti.

"YOĞUN BİR KELEBEK NÜFUSU VAR"

Orhaneli Koçu Mahallesi Muhtarı Erhan Ferik, Bayramdan önce bulundukları köyde ve çevre köylerde çok yoğun miktarda beyaz kelebekler göründüğünü söyledi.

Bu güne kadar köylerinde bu şekilde yoğun bir kelebek nüfusuna rastlamadığını belirten Ferik, "Ardından köyümüz ekili arazilerinde zararlı tırtıl böcekleri yoğun bir şekilde görüldü. Konuyla ilgili harekete geçip yerinde inceleme yapan Orhaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum" dedi.

Yetkililer zaman zaman az miktarda rastlanan zararlı tırtıl böceği popülasyonunun bu yıl yoğun şekilde ortaya çıktığını, çiftçileri çayır tırtılı ile mücadelede gerekli önlemler ve kullanılacak ilaçlar hakkında bilgilendirdiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA

Trakya Marmara çayır tırtılı istilası Bursa