Bursa, Muğla ve Antalya’da yangın! Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltıldı

DHA
Antalya Bursa Orman Yangını
Bursa, Muğla ve Antalya’da yangın! Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltıldı

Bursa’da makilik alanda başlayan yangın Uludağ Üniversitesi içindeki ormanlık alana sıçradı. Yurtlar tahliye edildi. Antalya’da ve Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Bursa'daki yangına müdahale sürüyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Yolçatı Mahallesi yakınında makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Alevlerin fark edilmesinin ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle Ayvalı Deresi kıyısında yayılan ve hububat ekili arazilere sıçrayan yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale başlatıldı.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Görükle Kampüsü'nde bulunan ormanlık alana da ulaşan yangının ilerlememesi için mücadele eden ekiplere bölgede yaşayanlar da destek oluyor.

Kampüsteki doğal yaşam alanında bakılan kızıl geyikler ve diğer hayvanlar tahliye edildi.

 

Bursa, Muğla ve Antalya’da yangın! Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltıldı - Resim : 1

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yangının büyümesinin çok şiddetli rüzgardan kaynaklandığını söyledi. Yangına çok sayıda personel ve araçla müdahale ettiklerini belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"(Yangını) Canla başla kontrol altına almak için gayret gösteriyoruz. Özellikle Veteriner Fakültesinin hayvanları vardı, onları tamamen dışarıya naklettik. Burada bulunan yurtları tamamen boşalttık. Tıp Fakültesi Hastanesi biraz uzakta ama yine de tedbiren hastaları başka hastanelere taşıyabiliriz."

YURTLAR BOŞALTILDI

Yangının binalara ulaşmaması için hem karadan hem de havadan müdahale sürerken kampüs içerisindeki öğrenci yurtları da tahliye edildi.

Bursa, Muğla ve Antalya’da yangın! Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltıldı - Resim : 2

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI 4,5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya'nın turizm bölgelerinden Lara'da çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle 4,5 saatte kontrol altına alındı. Yangında 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

Bursa, Muğla ve Antalya’da yangın! Uludağ Üniversitesi'ndeki yurtlar boşaltıldı - Resim : 3

Muratpaşa ilçesinde yer alan Lara turizm bölgesinde saat 15.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı.

İhbarla birlikte bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 helikopter, 6 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 dozerin yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü TOMA'ları ve arazözler sevk edildi.

Bölgedeki esnaf ve tatilciler de alevlere su bidonlar, yangın tüpleri ve hortumlarla müdahalede bulundular. Güvenlik amacıyla sahil yolu araç trafiğine kapatılırken, yangın alanına yakın noktada ki işletmelerde büyük panik yaşandı. Ormanlık alanın havalimanına yakın bölgede olması nedeniyle, havadan söndürme çalışmaları havalimanı ile irtibatlı bir şekilde gerçekleştirildi.

Yangın saat 19.30 sıralarında kontrol altına alınırken, 30 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

MARMARİS YANGINI KISMEN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Marmaris ilçesi Gölge Koyu'nda çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sonucu büyük ölçüde kontrol altına alındı.

Şiddetli rüzgarın olduğu bölgede, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 9 helikopter ve 4 uçak da alevlerle mücadeleye sortileri ile havadan destek verirken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki söndürme ve soğutma çalışmaları sürüyor.