Burhan Kuzu'dan "Zindaşti" soruşturmasıyla ilgili açıklama: Yargıyı rahat bırakın

Burhan Kuzu'dan "Zindaşti" soruşturmasıyla ilgili açıklama: Yargıyı rahat bırakın

Zindaşti ve adamlarının tahliye edilmesine ilişkin soruşturmada ismi geçen ve hakkında inceleme başlatılan Burhan Kuzu, "Bundan sonrası yargının konusu. Yargıyı rahat bırakın" dedi.

Suç örgütü liderliği ve cinayete azmettirdiği gerekçesiyle tutuklanan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve adamlarının tahliye edilmesine ilişkin soruşturmada ismi geçen Prof. Dr. Burhan Kuzu hakkındaki iddialar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından incelemeye alınmıştı.

"YARGIYI RAHAT BIRAKIN"

Burhan Kuzu'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Sosyal medyadan yaptığı açıklamada gazeteci Fatih Portakal'a tepki gösteren Kuzu "Fatih Portakal, amacın habercilik değil yargıyı etkilemek. Haberin güncelliği ortadan kalktı. Isıtıp ısıtıp hergün aynı meseleyi gündeme getirerek tahrik etmek doğru değil. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı, bundan sonrası yargının konusu. Yargıyı rahat bırakın" dedi.

'ZİNDAŞTİ' İDDİALARIYLA İLGİLİ BURHAN KUZU HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

NE OLMUŞTU?

Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen ve hakkında "adam öldürmek", "cinayete azmettirmek", "FETÖ üyeliği" suçlamaları da bulunan İranlı uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti, 19 Ekim 2018 akşamı 3 adamı ile birlikte tahliye edilmişti. Savcılıki Zindaşti'nin tahliyesine itiraz etmiş ve hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. Ancak kayıplara karışan Zindaşti bir türlü bulunamadı.

BURHAN KUZU'DAN "ZİNDAŞTİ" SAVUNMASI

Zindaşti'nin tahliyesinin arkasındaki ismin Burhan Kuzu olduğu iddia edildi. İddiaları, "Kendisini tanımam" diyerek reddeden Burhan Kuzu şunları söylemişti:

"Zindaşti meselesi ile çok uzun zaman önce bir açıklama yapmıştım. Bir anayasa profesörü olarak, hayatım boyunca yargı bağımsızlığını savundum ve siyasi görevlerimde önemli katkılar yaptım. Yargı mensuplarımıza baskı yapmadım. Esasen benim hukuk anlayışıma asla uygun değildir."

Bu açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu, eski AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu'nun "yargıya baskı yaptığı" iddialarına ilişkin inceleme başlatmıştı.

Burhan Kuzu Zindaşti