Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helallik beklerim

Bülent Arınç Recep Tayyip Erdoğan
Bülent Arınç: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helallik beklerim

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, kendisine yönelik sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helallik beklediğini söyledi.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, BBC Türkçe'ye konuştu. Arınç, kendisine yönelik sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan helallik beklediğini söyledi:

"Elbette bana karşı söylenmiş sözlerden dolayı kendisinden bir helallik dilerim, beklerim. Bu çok önemli çünkü benim için. Ağabey-kardeş ilişkisi içerisinde olan insanlar birbirlerini kırmamalı, birbirlerine sırt çevirmemeli. Bir adam eşkiyaya sahip çıkarken benim kardeş diyebildiğim bir insan bana sahip çıkmazsa ben bundan gücenirim. Bunun da helallik olarak bana dönmesini isterim. Biz bunları kendi aramızda halledeceğiz inşallah. Bundan dolayı bir kırgınlığım elbette vardır ama bunu reddedecek noktada değiliz. Benim de hatalarım olmuş olabilir. Bunu biz kendi mabeynimizde mutlaka çözeceğiz."

AK Parti'deki geleceğini de değerlendiren Arınç, "Başımı AK Parti'den başka bir partiye çevirmem" dedi. Arınç, Erdoğan'ın çevresinde olmaya devam edeceğini söyledi.

"BİR TAKIM SIKINTILAR VAR"

Arınç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne yönelik de konuştu, "Bir takım sıkıntılar var" dedi:

“Bu sistem şu anda tıkır tıkır işlemiyor. Sistemin tümü için demiyorum ama uygulamada bir takım sıkıntılar ortaya çıktı. Sanıyorum Sayın Cumhurbaşkanı da bunun farkında.”

 

Kaynak: Diğer

Recep Tayyip Erdoğan Bülent Arınç