Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu Reyhan Aliusta: "Her yıl yeni salgın bekliyoruz, bağışıklık sisteminiz iyi olsun"

Buket Aydın Gündem haberleri
Buket Aydın ile Yüz Yüze'nin konuğu Reyhan Aliusta: "Her yıl yeni salgın bekliyoruz, bağışıklık sisteminiz iyi olsun"

Bilim İnsanı Reyhan Aliusta, konuk olduğu Haber Global'de yayımlanan Yüz Yüze programında Buket Aydın'ın sorularını cevapladı. Aliusta, "Her yıl yeni salgın bekliyoruz, bağışıklık sisteminiz iyi olsun" diyerek bağırsak florasında düzenin önemine dikkat çekti.

Bilim İnsanı Reyhan Aliusta, konuk olduğu Yüz Yüze programında Buket Aydın'ın sorularını cevapladı. Bağırsak ve bağışıklık konusunda bilinmeyen ve merak edilenleri açıkladı.

Aliusta'nın açıklamalarından satırbaşları:

OTİZM

-Hiç konuşmayan izole çocuklar doğacak. Otizmin dereceleri var ama bütün otizmli çocukların bağırsakları geçirgen bağırsak, hiçbirinin dışkılaması düzgün değil. Otistik çocuklarda çok fazla ağır metal var. Bağırsak florası düzeldiğinde öfke nöbetlerinin düzeldiği görünüyor. 

SEDEF

-Sedefin hangi çeşidi olursa olsun bağırsakla alakası yüzde 100. Dünya nüfusunun yüzde 2'sini kapsayan diyorduk ama artık yeni doğan çocuklarda görülebiliyor. Sosyal ortamda iş bulmada bu lezyonlar hayatı çok etkiliyor. Kremlerle geçiremeyiz. Yapılan yanlış, kortizonlu krem kullanıyorlar. Bu kortizonlu kremler uzun süre kullanılmaz. Hastalığı geçirmiyorsun. Bir şey geçiyorsa 5 yıl çıkmaması gerekir. Bir cilt hastalığıdır. Sedef romatizması çıkıyor. Baskılarsanız içeride devam eder. Biz istiyoruz ki D vitamini yüksek olsun. Egzama ve sedefte de öyledir.

EPİTEL DOKUNUN İYİLEŞİMİ

Şu anda yediğimiz etlerle kortizonu, antibiyotiği alıyoruz. Bağırsak floramızın içerisindeki epitel dokuyu 4 saat aç bıraktığımızda kendi kendini onarıyor. İçecek içebilir. Ayran, çay, kefir, kahve içilebilir. Hiç katı almayacağız. Su içebiliriz. 4 saatten sonra bizi iyileştirmeye başlıyor. Günlük hayata koyulabilir. Biz sürdürülebilir bir beslenme şekli arıyoruz. Sağlıklı insanların da uyması gereken kurallardır. Arada yediğimizde tatlıdır. Ölçülü yenildiğinde her şey faydalıdır. Zehir olan dozudur. 

KOLAJEN İÇİN PAÇA

Gerçek paça, kolajen olarak haftada bir güzel olur. Kolajenler ile ilgili çok fazla klinik çalışma yok. Bilimsel kongrelere katıldığımızda hep bir şeyler söylenir. İçilen kolajenlerin içinde olmayanlar da var, eczane ortamı dışında satılanlarda olabilir.

ANTİBİYOTİK

Gribin hangi çeşidi olursa olsun bağışıklık sistemi için yapılması gerek florayı düzeltmek olacaktır. Kaliteli uyku uyuyacağız. D vitamini çok önemlidir. Bağırsak florası düzgün olmayan kişi sağlıklıyım demesin. Antibiyotik içerken akasya gamı içilmesi lazımdır. Çok antibiyotik kullanan çocukların genelde çocukken çok kullanmışlardır. Anne sütü çok kıymetlidir. Anne sütü içerisinde bir madde bebeğin bağırsağında görülmüş. Prebiyotiği de varmış. Bebeğin bağırsağındaki bakteriyi besleyecek madde de oradaymış.

YENİ SALGIN BEKLİYORUZ

 -Her yıl yeni salgın bekliyoruz. Bağışıklık sisteminiz iyi olsun. 1-2 gün yatağa düşmemiz çok normaldir. Bunları istiyoruz. Çok derin bir hastalık var ise kişi hiç hastalık olmaz. Bu iyi değildir. Kovid sonrası cilt ve uyuz hastalığı çok arttı. Sedef çok arttı. Aşıdan sonra bile olabilir çünkü bağışıklık sistemi çok etkilendiği için iltihaplı romatizmalar çok fazla oldu. Cilt hastalıklarına bakarsak artış fazla oldu. Kremlerle baskılanmaması lazımdır. 

KAÇ SAAT UYKU GEREKİYOR?

-Eskiden 5 saat uykunun yettiği söyleniyordu. 7, maksimum 8 saat uykuya ihtiyacımız var. Uykumuzu düzenleyen hangi bakteriler var? Önümüzdeki 10 yılda bireyselleşecek. Otizmde mikrobiyota birinci sıradadır. Sıkı diyetler ile bağırsak florasını düzelterek otizm olmamış gibi olan çocuklar da var. 

KÜR TARİFLERİNE KATILMIYORUM

-Ben kür tariflerine hiç katılmıyorum. İlaç eczacının işidir ama burada doz çok önemlidir. Bir bitkiyi aldığımızda kökünden başka yaprağından  başka hastalığa dozuna göre iyi gelebilir. Klinik çalışmalar yapılıyor. Kendi kendine lavman yapanlar, su oruçları yapanlar kontrolsüz doktor ve eczacı dışında verilen hiçbir kürü kabul etmiyorum. Uygulanmaması gerekiyor. Bunların bir de atılması lazımdır. Boşu boşuna bedeni yormuş olabiliriz. Doğal her şey iyi gelecek diye bir şey yok. 

ORGANLARINIZI BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ TUTAMAYIZ

-Romatizma eskiden yaşlı hastalığıydı ama şimdi gençlerde görülüyor. Bağırsak mikrobiyotasından düzeltmek lazımdır. Organlarınızı birbirinden bağımsız tutamayız. Beden bütüncül bakarsak üremeyi ikincil plana atıyor. Tıp camiası ikiye ayrılmış. Bütüncül bakanlar ve bakmayanlar, gerçek tıp budur. Bedenimiz iyi olmadığında ruh sağlığımızın iyi olmasını bekleyemeyiz. Memnun olmayanlar olabilir ama doğru yol budur. 

-İlaç sektöründe "mide koruyucu" diye satıyorlar halbuki mide o kadar iyi bir organ ki asidinin gitmesini istemiyoruz. İlerde osteoporozlar olabilir. Nasıl kullanılabilir? 1-2 ay kullanılabilir. 1-2 yıl kullanılmaz. Uzun süre kullanıldığı zaman spreyler burnumuzun içerisindeki florayı bozuyor. O lobiler var. Dünyada tepki görüyor. Biz de görüyoruz. 

ANTİDEPRESANLAR

-Seratonin hormonunun kan dolaşımında olmasını istiyoruz ki mutlu olalım. Stres bizi dinç tutar. Çok stresli olan ve çalışanların daha dinç olduğunu görüyoruz. Hiç ummadığımız bir şey olduğunda bağışıklık sistemimiz etkileniyor. Nasıl kullanılıyor? Psikiyatristlerin tavsiyesi ile kullanılması gerekir. Hasta iyi ise yavaş yavaş bıraktırılır. Güne göre içilebilecek bir şey değildir. Arada kullanılmaz. Ağrı kesici biz de içiyoruz ama her gün kişinin başı ağrıyorsa bir düşünmemiz lazımdır. Başka bir rahatsızlığı bize söylüyordur. 

 

Kaynak: Haber Global TV