Bugün okullar tatil mi 2020? İstanbul, Ankara ve İzmir'de okullar tatil edildi mi?

Bugün okullar tatil mi 2020? İstanbul, Ankara ve İzmir'de okullar tatil edildi mi?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüse karşı Türkiye'de eğitim alanında alınan önlemleri kamuoyu ile paylaştı. Peki, tatil ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Selçuk, toplantıda Nisan ayındaki ara tatilin öne çekilerek 16 Mart'tan 30 Mart'a kadar okulların tatil edilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Bakanlığının ücretsiz olarak sunduğu uzaktan öğrenme sitemi ile de model ülke olmaya hazırlandığını belirten Selçuk, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"İki haftalık tatilde öğrencilerimizin ilk bir haftayı evlerinde dinlenerek geçirmelerini rica ediyoruz. 23 Mart Pazartesi gününden itibaren sunacağımız alternatifler üzerinden de evdeki uzaktan eğitim süreçleri başlayacaktır. İlk ve orta dereceli tüm okullarımızda haftalık ders programları yeniden yapılandırılarak eğitim bilişim ağı ile internet üzerinden ve TRT ekranlarından gerekli telafi eğitimi desteği sunulacaktır. Tüm bu süreçte öğrencilerin ve velilerin ne yapacaklarını eğitim bilişim ağı (www.eba.gov.tr) ve Bakanlığımız internet sitelerinden takip edebilirler." ifadelerini kullandı.

İstanbul