Bu şekilde pişirince çıtırtısını komşular bile duyuyor! İşte çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı
Evlerde patates kızartırken dışarıda yediklerimiz kadar çıtır pişmemesi dikkatinizi çekmiştir. He ne kadar lezzetli olsa da evlerde hazırlanan patatesler çoğunlukla daha yumuşak olur. Patatesleri bu şekilde kızarttığınızda bir daha dışarıdan almayacaksınız.
Patates kızartması hazırlarken kullandığınız yağın içerisine bazı doğal ürünler ekleyerek kızartmanın çok daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
Patates kızartırken ilk olarak dikkat edilmesi gereken nokta patateslerin pişirmeden önce suda bekletilmesidir. Bu şekilde patatesin yumuşamasına neden olan nişastayı içerisinden ayırabilirsiniz. bunun dışında patates kızartmasının çıtır olması için maden suyu içerisinde bekletebilirsiniz.
İlk olarak bir kap içerisine soda ve tuz ekleyin. Ardından dilimlediğiniz patatesleri bu kap içerisine alın ve 30 dakika kadar bekletin. 30 dakikanın ardından patatesleri süzün ve tavaya alarak kızartmaya başlayın. Bu şekilde patatesleriniz çıtır çıtır pişecek.