Bozdağ'dan İmamoğlu'na: Hayırlı olsun mağduriyeti!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yabancı misyon temsilcileriyle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasını eleştirmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyelerin Türkiye'deki yabancı misyon temsilcileriyle yapacağı görüşmelerin Dışişleri Bakanlığı'nın iznine bağlanmasını "Bu hamlelerin çürümüşlüğü göstermekten başka anlamı yok" sözleriyle eleştirmişti.

BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

İmamoğlu'nun sözlerine Haber Global canlı yayınında yanıt veren Bozdağ şöyle konuştu:

"Valiliğin yazısında sayın bakanlarımız, valilerimiz dahil diyor, onlar da haber vererek yapacak diyor. Belediye başkanına demiyor, valiye de diyor, sen de yapacaksan böyle yapacaksın.. Öbürleri de böyle yapıyor ve bu yazı idarede görev alan herkese iletilen genel bir yazıdır, Kimseye özel yapılmış bir düzenleme değildir. Bu genel düzenlemeden kendisine yapılmış özel bir düzenleme gibi bir sonuç çıkarmak fevkalede yanlıştır. O zaman ben adalet bakanı olarak ne diyeceğim? Ben daha önce de bakanlık yaptım. Hiçbir büyükelçi görüşmesine Dışişleri Bakanlığı'na haber vermeden yapmadık. Bazısına da oradan temsilci aldık. Bizde dış politik şeylerle ilgili uluslararası hukuk dış ilişkiler genel müdürlüğümüz var. Bu konuda çok yetkin arkadaşlar var. Buna rağmen biz oradan yetkileri alırız dışarı giderken keza bakanlık olarak onu yaparız. İşin doğrusu cumhurbaşkanlığının yazısı ortaya koyuyor. Ve bunu da illere tebliğ ediliyor. Bütün yöneticilere dönük bir yazı. Buradan özel sonuç çıkarmak büyük bir gayret ister. Maşallah Ekrem bey de iyi bir gayret göstermiş. Kendine buradan bile bir mağduriyet devşirdiğini görüyorum. Hayırlı olsun mağduriyeti."

 

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu Bekir Bozdağ