Bozdağ'dan İmamoğlu'na: Sağlıklı bir şey değil bu

Haber Global canlı yayına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'görevden alınabilirim' açıklamasına "sağlıklı bir şey değil bu" dedi.

Bozdağ, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun '"Erdoğan bir kez daha seçilirse görevden alınabilirim" sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

"Niyet okumak istemem, Ben uzaktan bir siyasi değerlendirme yapabilirim. Sayın İmamoğlu cumhurbaşkanlığı adaylığını fazlaca gizlemek istese de gizleyemeyen biri. Bunu bir şekilde ifade ediyor. Henüz adaylıktan vazgeçmiş gözükmüyor. Belli ki sayın cumhurbaşkanımızın karşısında o karşıtlıkta bir yer almak istiyor olabilir ve oradan kendine bir prim edinecek bir şey yapmak isteyebilir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde bunların nasıl tayin edilebileceğini cumhurbaşkanı tayin etmez hukuk tayin eder. Şu an da dediği şeyin seçilirse olacak şu anda cumhurbaşkanı eğer öyle bir şey olsa seçimi niye beklesin. Öyle bir şey yok ama sadece mağduriyet algısı. Benim üzerime oynuyorlar, beni zora sokuyorlar yani klasik bir siyaset yapma tarzı, ben bunu İstanbul gibi bir büyükşehir başkanımıza yakıştıramıyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza karşı böyle bir değerlenirme yapmasını da doğru görmem. 3 senedir belediye başkanımızın orda yaptıkları ortada cumhurbaşkanımızın ona bakışı ortada parti içi rekabete sayın cumhurbaşkanımızı alet etmezse kendisi için daha iyi olur. Parti içi rekabeti kendi partisinin tüzüğü, programı neyse ona göre yapsınlar. Öyle gözüküyorki heralde cumhurbaşkanımızın ismini kullanmaya ihtiyaç duydu. Onun için şu an da bir can simidi gibi kullanmaya devam ediyor. Ama sağlıklı bir şey değil bu.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ekrem İmamoğlu Bekir Bozdağ