Boyun kamerasından kedi kavgası anları güldürdü

İstanbul / haberglobal.com.tr
Gündem haberleri Viral videolar Kedi videoları

Kedilerin boynuna takılan kamera ile kavga ederken nasıl göründükleri gösterildi. İşte güldüren o anlar...

Boyun kamerasından kedi kavgası anları izleyen herkesi güldürdü.

KEDİLER NEDEN KAVGA EDER?

Kediler arasındaki kavgaların çeşitli nedenleri olabilir. Kediler, sosyal ve territorial hayvanlar oldukları için zaman zaman rekabetçi davranışlar sergileyebilirler. 

Kediler, kendi bölgelerini ve sınırlarını belirlemek için territorial davranışlar sergilerler. Bir kedi, kendisine ait olduğunu düşündüğü bir alanı diğer kedilerle paylaşmak istemeyebilir. Bu durum, kavgalara neden olabilir.

Kediler arasında hiyerarşik bir düzen olabilir. Bir kedi, diğerine üstünlük kurmaya çalışabilir veya belirli bir sıralamayı korumak için kavga edebilir.

Cinsel olgunluğa ulaşan erkek kediler arasında dişilerle çiftleşme hakkı için rekabet olabilir. Bu durumda, erkek kediler arasında kavgalar görülebilir.

Kediler stresli olduklarında veya çevresel değişikliklere tepki verdiklerinde kavgalara eğilimli olabilirler. Bu, yeni bir kedi evin içine getirildiğinde, bir kedinin terk edilmesi durumunda veya ev içindeki başka bir değişiklikle ilgili olabilir.

Yiyecek, su veya diğer kaynaklar konusunda rekabet, kavgalara neden olabilir. Kediler, özellikle sınırlı kaynaklar varsa, bu kaynakları paylaşmak konusunda rekabet edebilirler.

Kediler bazen oyun sırasında birbirlerine karşı aşırı rekabetçi davranışlar sergileyebilirler. Bu durumda, oyundan gerçek bir kavgaya geçiş olabilir.

Evde daha önce birbirini tanımayan kedilerin tanışması, rekabet ve kavga riskini taşıyabilir. Kediler, yeni bir kediyle ortak bir alanı paylaşma konusunda başlangıçta sorun yaşayabilirler.

Kediler arasındaki kavgalar genellikle hafif çizikler veya ısırıklarla sonuçlanabilir. Ancak, kavgalar ciddi yaralanmalara neden olabilirse, veteriner yardımı almak önemlidir. Kediler arasındaki kavgaların önlenmesi veya yönetilmesi için evdeki kaynakları çoğaltmak, her kediye yeterli alan sağlamak ve sosyalleşmeye dikkat etmek önemlidir.