Bosna Hersek'e kimlikle seyahat dönemi! Erdoğan: Anlaşma yakında imzalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri Bosna Hersek
Bosna Hersek'e kimlikle seyahat dönemi! Erdoğan: Anlaşma yakında imzalanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için, "Ayşenur evladımızın hesabını adalet önünde mutlaka soracağız." dedi. Erdoğan, Bosna Hersek'le kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşma imzalanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Denis Becirovic ile görüştü.

Bosna Hersek'e kimlikle seyahat dönemi! Erdoğan: Anlaşma yakında imzalanacak - Resim : 1

Erdoğan, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

 Türkiye-Bosna Hersek ilişkilerini ayrıntılı şekilde ele aldık. Bölgesel gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Bağımsızlığın ilanından bu yana Türkiye olarak Bosna Hersek'in her daim yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bölgenin barış ve istikrarına katkı sağlıyoruz. Bosna Hersek'te yaşanabilecek herhangi bir menfi gelişmenin tüm Balkanların istikrarına tehdit oluşturacağı gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Bosna Hersek'te 6 Ekim'de düzenlenecek seçimlerin huzur içinde düzenlenip hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

BOSNA HERSEK İLE KİMLİKLE SEYAHAT DÖNEMİ

İkili ticaret hacminin bu senenin sonunda 1 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyoruz. Saraybosna-Belgrad otoyolunun yapımına ilişkin çalışmaları da ele aldık. Bosna Hersek'in kalkınmasına yönelik projelere destek vereceğimizi kıymetli kardeşime ilettim. Ülkelerimiz arasında kimlikle seyahati mümkün kılacak anlaşmayı yakın zamanda imzalayarak halkların arasındaki beşeri münasebetleri daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Savunma sanayine yönelik işbirliğini nasıl geliştireceğimizi değerli kardeşimle ele aldık.

"GAZZE'DE YAŞANANLARIN FAİLLERİ HESAP VERECEK"

Soykırımın gelecek nesillere anlatılmasına yönelik gayretlerimizi sürdüreceğiz. 90'lı yıllarda Bosna Hersek'te gerçekleştirilen katliamın bir benzerini bugün Gazze'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşıyoruz. 41 bini aşkın Gazzeli kardeşimizle birlikte İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi evladımızın da hesabını adalet önünde mutlaka soracağız. Srebrenitsa soykırımının failleri uluslararası mahkemelerde nasıl hüküm giydilerse Gazze'de yaşananların failleri de hesap verecektir.