Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan için karar 26 Eylül’e ertelendi

CHP Bolu Gündem haberleri

CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda, kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında karar çıkmadı. Özcan için karar 26 Eylül’de yapılacak toplantıya ertelenmiş oldu.

Kesin ihraç istemiyle parti disiplinine sevk edilen Tanju Özcan için karar 26 Eylül'e ertelendi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, dosyadaki bazı eksiklikleri gerekçe göstererek, Özcan ile ilgili son kararı alamadı.

Kararın 26 Eylülde yapılacak toplantıda çıkması bekleniyor.

Özcan, 18 Temmuz’da gönderdiği yazılı savunmasının ardından 25 Temmuz’da da sözlü savunmasını yapmıştı. Özcan savunmasında, ceza verilmesi durumunda hukuki yollara başvuracağını dile getirmişti.

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi'nin bir kadın üyesiyle yaşadığı diyalog sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

'CHP'NİN ÜVEY DEĞİL, ÖZ EVLADIYIM''

Özcan, sevkin ardından ''Ben siyaseti hiç kıvırmadan yaptım. Atatürkçü, bütün etnik kimlikleri kucaklayan bir Türk milliyetçisi ve ülkesini çok seven bir anti-emperyalist olduğumu her fırsatta tekrarladım. Çizgim hiç değişmedi, bundan sonra da değişmez. Cumhuriyet Halk Partisi'nin üvey değil, öz evladıyım''' açıklamasında bulunmuştu.

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan