Bodrum Kaymakamlığından 'müzik açıklaması!

Muğla Bodrum
Bodrum Kaymakamlığından 'müzik açıklaması!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen konser etkinliğinin valilik emri ile saat 01.00'dan önce sonlandırıldığı iddiası üzerine Kaymakamlık, 'müzik' açıklaması yaptı.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Kaymakamlık tarafından konser faaliyetinin valilik emri ile saat 01.00'dan önce sonlandırıldığına ilişkin medyada çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. 

Bodrum Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında Bodrum ilçemizde bulunan Gümbet Bölgesi Barlar Sokağı'nda konser faaliyetinin valilik emri ile saat 01.00'dan önce sonlandırıldığı iddiası ile ilgili olarak; Bilineceği üzere Bodrum ilçemizde konaklama tesislerinin ve meskenlerinin yoğun olarak bulunduğu Gümbet bölgesinde yaz turizmi ile birlikte 'Gürültü' konusundaki denetimlere ağırlık verilmektedir.

Polis Vazife ve Salahiyet Kanununun 14. Maddesi'nde, 'Şehir ve kasabalarda gerek mesken içinde ve gerek dışında saat 24.00'den sonra her ne suretle olursa olsun civar halkının rahat ve huzurunu bozacak surette gürültü yapanlar polisçe menolunur. Bu yasağı dinlemeyenler hakkında Ceza Kanununun 546.ncı maddesine göre takibat yapılır' hükmü amirdir. 20.06.2022 günü Bodrum ilçemiz Gümbet Bölgesinde yapılan ses denetimlerinde de açık alanda faaliyette bulunan işletmelerin müzik faaliyetlerini saat 00.00'da sonlandırılması sağlanmıştır. Sosyal medya görüntülerinden de anlaşılacağı üzere konser faaliyetinde bulunan işletmenin yasal mevzuat çerçevesinde açık alanda bulunan faaliyetini sonlandırması istenmiş ve işletme tarafından bu faaliyet kolluk kuvvetlerinin ikazları sonucunda sonlandırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

NE OLMUŞTU?

Müzisyenlerin beklediği müzik saati esnekliği 12'den 1'e çekilerek, eleştirilere yol açmıştı. Bu karara sanatçıların çoğu tepki göstermişti. Dün akşam Bodrum'da konser veren Sefo'da bu duruma maruz kalarak sahneden indirildi.

Dün gece Bodrum'da konser veren Rap yıldızı Sefo Valilik kararı ile konseri esnasında sahneden indirildi. Sefo yaptığı paylaşımla duruma sitemde bulundu.

Sefo, ''Arkadaşlar saat 12:30, ve ben sahneden indirildim. Ben bu ülkeden çok sıkıldım'' diyerek paylaşım yaptı.

Twitter hesabından ayrıca yazılı açıklama yapan Rap yıldızı Sefo, ''Bodrum Gümbet’te saat 12:30’da müziğimiz kesildi. diyecek bir şey bulamıyorum. Kime ne zararımız vardı anlamadım'' paylaşımında bulundu.

 

 

Kaynak: İHA

Bodrum muğla müzik yasağı