Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Erdoğan, 7 maaşını bağışladığını açıklayıp herkese çağrı yaptı. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan ne kadar maaş alıyor? İşte Erdoğan'ın maaşı ve bağışladığı tutar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından "Millete Sesleniş" konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda da devletin öncülük etmesi gerektiğini gördüğümüz için Milli Dayanışma Kampanyası başlatıyoruz. 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' diyerek başlattığımız bu kampanya için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından, bir yardım hesabı açıldı" dedi. Erdoğan, "Bu kampanyayı 7 aylık maaşımı bağışlayarak açıyorum" dedi ve bakanların da yardım kampanyasına maaşlarından bağış yaptığını söyledi. Erdoğan, bağış yapılması için başta hayırsever iş insanlarına ve bürokratlara seslendi. Erdoğan'ın çağrısı birçok bürokrat ve iş insanında karşılık buldu.

ERDOĞAN'IN AYLIK MAAŞI NE KADAR?

Peki, kampanyaya 7 maaşını bağışlayan Erdoğan ne kadar maaş alıyor? İşte merak edilen sorunun cevabı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı 2019 yılında 74 bin 500 liraydı. 2020 yılına ait Cumhurbaşkanlığı Bütçe Teklifi'ne göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aylık maaşına 7 bin TL zam yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşı 2020 yılında 81 bin 250 liraya yükseldi.

ERDOĞAN KAÇ TL BAĞIŞLADI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bağışladığını duyurduğu 7 aylık maaşı ise 568 bin 750 liraya karşılık geliyor.

Erdoğan'ın maaşı