Bitcoin haram mı, helal mi? Diyanet İşleri Başkanlığı merak edilen soruyu yanıtladı

bitcoin Diyanet İşleri Başkanlığı
Bitcoin haram mı, helal mi? Diyanet İşleri Başkanlığı merak edilen soruyu yanıtladı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bir süredir toplum içerisinde merak edilen konulardan birisi olan kripto para caiz, kripto para helal mi, haram mı? sorularına yanıt verdi.

Stokçuluktan yılbaşına, açık büfeden yapay ete kadar vermiş olduğu fetvalar ile kamuoyunda büyük tartışmalar yaratan Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan, bu kez de kripto paralar ile ilgili bir açıklama geldi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katılmış olduğu bir canlı yayında kripto paraların caiz olup olmadığına yönelik soruya, "Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz" ifadelerini kullandı.

bitcoin helal mi

TEZ KONUSU OLARAK VERDİK

Ali Erbaş'ın Bitcoin, kripto paralar helal mi konusu ile ilgili açıklaması şu şekilde:

'Kripto para caizdir denilemiyor. Güvenilir olmadığı ve istismara açık olduğu için caiz diyemeyiz. Bunu biz bir uzman yardımcısı arkadaşımıza tez konusu olarak verdik. Bir hocamız tez olarak bunu hazırlıyor. Ama şu an itibariyle kripto paralar için caizdir değildir diyemiyoruz.'

nihat hatipoğlu kripto para

NİHAT HATİPOĞLU'NDAN BİTCOİN HELAL Mİ SORUSU YANIIT

Sosyal medya fenomeni Selçuk Büyük, Ramazan programı yapan Nihat Hatipoğlu'na kripto para sorusu sordu. Büyük, Hatipoğlu'na kripto parayla hacca gidilip gidilmeyeceğini sorarken, Hatipoğlu, kripto para konusunda haram diyemeyeceğini fakat uzak durulmasını tavsiye edeceğini söyledi.

Hatipoğlu, 'Kripto para konusunda doğrusu çok gönülden caizdir diyemiyorum. Borsada bir değer var, görüyorsunuz ele dokunur, fabrika var. Borsada bir sakınca yok, ama kripto para, bitcoin benzeri şeyler konusunda gönülden bir şey diyemiyorum. Haram konusunda da bir şey diyemiyorum. En azından uzak durulması konusunda kanaatim var. Çünkü olmayan bir para var ortalıkta, mal var ortada, her şey internet üzerinden oynamaya devam ediyor. Uzak durmanızdan yanayım ama haramdır da demiyorum.' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Nihat Hatipoğlu