Birçok ilde orman yangını! Alevler evlere sıçradı

Manisa Gündem haberleri Orman Yangını

Birçok ilden orman yangını haberi geldi. İzmir, Balıkesir ve Bilecik'te çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor. Buca'daki yangının büyümesi sonrasında Adnan Menderes Havalimanı'ndan bazı uçuşlar ertelendi. Balıkesir'de alevlerin yaklaştığı İnkaya Mahallesi ise tahliye edildi.

İzmir'in Buca ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yangın, Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te ormanlık alanda başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başladı.
Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Birçok ilde orman yangını! Alevler evlere sıçradı - Resim : 1

BAZI UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ

İzmir’de Adnan Menderes Havalimanı çevresinde devam eden yangın sebebiyle bazı uçuşlar geçici olarak iptal edildi.

Birçok ilde orman yangını! Alevler evlere sıçradı - Resim : 2

Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te ormanlık alanda yangın başlamıştı. Adnan Menderes Havalimanı çevresinde bulunan yangının boyutunun artmasıyla, bazı uçuşların geçici olarak iptal edildiği öğrenildi.

İZMİR GAZİEMİR'DE DE YANGIN ÇIKTI

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Zafer Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı hava ve kara ekipleri ile çok sayıda itfaiye görevlisi sevk edildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. 

Birçok ilde orman yangını! Alevler evlere sıçradı - Resim : 3

BALIKESİR

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde de orman yangını çıktı. Ekipler, yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Yangın, saat 14.30 sıralarında Altıeylül ilçesi Paşaköy Mahallesi'ndeki arazide başladı. Alevler yakındaki ormana da sıçradı. İhbarla bölgeye Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan helikopter ve arazözler sevk edildi. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

ALEVLERİN YAKLAŞTIĞI MAHALLE TAHLİYE EDİLİYOR

Alevlerin yaklaştığı kırsal İnkaya Mahallesi için tedbiren tahliye kararı verildi. Bölgeye Balıkesir Büyükşehir Belediyesi otobüsleri sevk edildi. Otobüslerle mahallelinin tahliyesine başlandı. Mahalleden tahliyesi sağlanan yöre halkı, kümes ve ağıllardaki hayvanlarını tahliye edemediklerini dile getirdi.

Birçok ilde orman yangını! Alevler evlere sıçradı - Resim : 4

 

BİLECİK

Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde çıkan orman yangını söndürülmeye çalışılıyor.

Aktaş köyü Eski Aktaş mevkisindeki ormanlık alanda henüz sebebi belirlenemeyen yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü ile Gölpazarı Belediyesine bağlı ekipler sevk edildi.

Ekipler, alevleri 28 personel, 7 arazöz, 2 tanker ve helikopterle kontrol altına almaya çalışıyor.

MANİSA

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çıkan orman yangını, Orman İşletme Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından havadan ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı.

Yangın, saat 11.30 sıralarında Avşar Mahallesi'ndeki kırsal alanda çıktı. Otluk alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle bir anda ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine yangına ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ekipleri müdahale etti. Daha sonra bölgeye çok sayıda orman yangın söndürme ekibi sevk edildi. Geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 uçak, 5 helikopter, 8 arazöz, 2 su tankeri, 1 dozer ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve Turgutlu Belediyesi Park Bahçe İşleri Müdürlüğü personeli görev aldı. Öte yandan yangının yerleşim yerlerine yakın olması sebebiyle bölgeye 112 Acil Servis, UMKE, Kızılay ve jandarma ekipleri de sevk edildi.

Yangının çıktığı bölgede çok sayıda zeytin bahçesinin bulunması nedeniyle vatandaşlar da traktör arkasına bağladıkları su tankerleriyle söndürme çalışmalarına destek verdi. Yerleşim alanına yakın bir noktada başlayan yangında bazı evler de hasar verdi. Vatandaşlar bahçe hortumlarıyla alevlerin kendi evlerine yaklaşmasını önlemeye çalıştı.

Yaklaşık 5 saatlik çalışmayla yangın kontrol altına alınırken yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

BURSA

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde, ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

İlçenin kırsal Çivili Mahallesi'nde ormanlık alandan yoğun dumanların yükseldiğini görenler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine bölgeye Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekipler, yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalede bulundu.

İki helikopterle havadan, 25 araç ve 87 personel ile karadan müdahaleyle yangın kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmaları sürüyor.

BERGAMA'DAKİ ORMAN YANGININDA BİR KİŞİ ÖLDÜ

İzmir Bergama'daki orman yangınına müdahale sırasında devrilen kamyonetteki Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş hayatını kaybetti.

İzmir'in Bergama ilçesinde çıkan orman yangını 2'nci gününde kontrol altına alınırken, alevlere müdahale sırasında içinde bulunduğu kamyonetin devrilmesi sonucu yaralanan ulaştırma personeli Özgür Dilsiz ile Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş, kaldırıldığı Bergama Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle İzmir Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.