Bir yardım çığlığı daha: Annemi kaybetmek istemiyorum

Bir yardım çığlığı daha: Annemi kaybetmek istemiyorum

Annesinin boşanmış olduğu babası tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını sosyal medya hesabından duyuran ve "Annemi kaybetmek istemiyorum" diyen Cennet'in çağrısına bakanlıktan yanıt geldi.

Kırıkkale'de eski eşi tarafından boğazından bıçaklanan Emine Bulut'un "Ben ölmek istemiyorum" demesi ve yanında bulunan 10 yaşındaki kızının "Anne lütfen ölme" çığlıkları tüm Türkiye'de kadın cinayetlerini yeniden gündeme taşımıştı. Kadına şiddet tartışmaları sürerken bir yardım çığlığı da 23 yaşındaki Cennet'ten geldi.  

İstanbul Sultangazi'de 7 yıl önce boşandığı, uzaklaştırma ve ev hapsi kararı olan eski eşi Soner G. tarafından bıçaklı saldırıya uğrayan kadın ve iki çocuğu yaralandı. Soner G., ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Saldırıya maruz bırakılan kadının kızı Cennet G. (23), Twitter hesabından babasının yaptıklarını anlatarak "Annemin ölmesini istemiyorum" dedi. Cennet'in paylaşımları şöyle: 

"Ben Cennet Göztepe, 23 yaşındayım. 15 yaşında bir erkek kardeşim var. Annem 6 Eylül cuma akşamı 7 yıldır boşanmış olduğu babam tarafından yine bıçaklı saldırıya uğradı. Hem de bir hastanenin acilinde. Ne polis ne güvenlik vardı. Kimse müdahale etmedi.

Hastane kamera görüntülerini yok etti. Annemi korumaya çalışırken ben ve kardeşim de birçok yerimizden yaralandık. Bu adam bir çok suçtan dosyası olan bir adam. Adı Soner Göztepe.

Uzaklaştırma kararı vardı, ev hapsi vardı, akşam 9 sabah 7 evden çıkamayacaktı ama gece 01.00'de annemi ve bizleri öldürmeye teşebbüs etti. Dün gece ise yine serbest bırakıldı. Can güvenliğimiz yok. Bir çok evlât gibi ben de kardeşim de annesiz kalmak istemiyoruz.

Annemi kaybetmek istemiyorum. Durumu ağır. Bizler de yaralıyız. O adam bir daha gelse kendimizi koruyabilecek durumda değiliz. Bu adamın cezasını çekmesini istiyoruz."

Cennet Göztepe'nin ve 15 yaşındaki kardeşinin sağlık durumu iyi, anne S. ise iç kanama tehlikesi nedeniyle gözetim altında. Cennet Göztepe sesini duyurabilmek için change.org'dan kampanya başlattı.

Bir yardım çığlığı daha: Annemi kaybetmek istemiyorum - Resim : 1

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'da resmi hesabından Cennet G.'nin tweetini paylaşarak, şu ifadeleri kullandı.

"Cennet kızımızın, kardeşinin ve annesinin yanındayız. Bakanlık olarak tedavi süreçlerini yakinen takip ediyoruz. Emniyet birimleri tarafından her türlü güvenlik önlemi alınmış durumda."

kadına şiddet cennet