Bir yanda deprem diğer yanda yangın! Muğla tedirgin

Muğla Son depremler
Bir yanda deprem diğer yanda yangın! Muğla tedirgin

Orman yangınlarıyla mücadele eden Muğla'da art arda meydana gelen depremler de endişeye yol açtı.

Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınları Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas (2) Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Yatağan ilçelerinde 8 yangın devam ediyor.  Öyle ki Muğla Datça açıklarında günlerdir devam eden depremler de söz konusu. Vatandaşlar hem depremin hem de devam eden yangınların endişesini yaşıyor.

ART ARDA ŞİDDETLİ DEPREMLER TEDİRGİN EDİYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre, Muğla'nın Datça açıklarında günlerdir süren deprem hareketliliği yaşanıyor. Şiddeti 5 ile 3 arasında değişkenlik gösteren depremler halkı tedirgin ediyor. 

SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Bir yanda deprem diğer yanda yangın! Muğla tedirgin - Resim : 1

MUĞLA NEDEN BU KADAR ÇOK SALLANIYOR?

Prof. Dr. Naci Görür geçtğimiz günlerde bu bölgede yaşanan art arda depremlere ilişkin "Burası Helenik dalma-batma zonuna ve Pliny-Strabo Transform fayına yakın ve sürekli K-G gerilme altında. Yöre K-G, KD-GB yanal ve doğrultu atımlı faylar içeriyor. Bu faylar sık sık bu boyutlarda deprem üretiyor" ifadelerini kullanmıştı.

DEVAM EDEN YANGINLAR VAR

Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas (2) Kavaklıdere, Yılanlı, Seydikemer ve Yatağan ilçelerinde 8 yangın devam ediyor. Bölgede devam eden yangınlar, Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen ekiplerin de katkılarıyla havadan ve karadan kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

 

Bir yanda deprem diğer yanda yangın! Muğla tedirgin - Resim : 2

Muğla orman yangınları muğla deprem son depremler