Bir günde 3 dehşet: Masum canlar katlediliyor, hayvana şiddette yalnızca adres değişiyor

Kastamonu Çorum Muğla Gündem haberleri
Bir günde 3 dehşet: Masum canlar katlediliyor, hayvana şiddette yalnızca adres değişiyor

Kastamonu, Çorum ve Muğla... 3 ayrı adreste 3 farklı köpek bugün insanlardan tarafından gördüğü vahşi muamelenin kurbanı oldu. 2 can dostu hala yaşam savaşı veriyorken, içlerinden biri kan kaybından öldü. Yürek yakan bu durum, "hayvana şiddet neden önlenemiyor?" sorusunu akıllara getirdi.

Önce Kastamonu, sonra Çorum, hemen ardından Muğla...

Hayvana şiddette yalnızca adresler değişti bugün, yaşattığı acı ise aynıydı. 

Şiddet yanlısı insanlar, bir kez daha savunmasız hayvanları gözlerini kırpmadan kıydı. 

KASTAMONU

İnebolu ilçesine bağlı Soğukpınar köyünde ikamet eden Fatih Aydın’a ait Kangal ırkı köpeğe, köye misafir olarak gelen bir şahıs av tüfeğiyle ateş etti. Kurşunların isabet ettiği köpek yaralandı. Sahibi Fatih Aydın tarafından yaralanan köpek, veteriner hekime götürülerek tedavi ettirildi. Gece saatlerinde yaşanan olayda Kangal ırkı köpeğin sahibi Fatih Aydın, olayı gördüğünü belirterek, köye misafir olarak gelen bir kişinin aracıyla yoldan geçerken köpeğin arabaya havladığını, bunun üzerine şahsın araçtan inerek köpeğe tek el ateş açtığını söyledi. Tüfekten çıkan saçmalarla 3-4 yerinden köpeğinin yaralandığını söyleyen Aydın, köpeğini İnebolu Veteriner Kliniği'nde tedavi ettirdiğini kaydetti.

Yaralı köpeğin hayati tehlikesi bulunduğunu belirten Aydın, jandarmaya başvurarak şahıstan şikayetçi oldu.

Bir günde 3 dehşet: Masum canlar katlediliyor, hayvana şiddette yalnızca adres değişiyor - Resim : 1

ÇORUM

Dün öğle saatlerinde arazide otlamakta olan hayvanlarını oğluna emanet ederek işe gittiğini belirten Mehmet Gökmen, yarı yolda oğlu Tuğrul’un kendisini cep telefonundan arayarak çoban köpeklerinin yaralandığını, birilerinin balta ile kestiğini, hayvanın kan kaybından ölmek üzere olduğunu söyleyerek yardım istediğini anlattı. Oğlunun anlattıklarına başlangıçta inanmadığını, aynı yerde hayvan otlatan H.Ş. adlı köylüsünü arayarak bulundukları yerde başka kimsenin olup olmadığını sorduğunda onun kendisi, halası ve eniştesi dışında kimsenin olmadığını söylediğini anlatan Mehmet Gökmen, "H.Ş. ile konuşurken oğlum tekrar arayınca köpeğe yardım etmek için telefonu kapatıp hayvanlarımın bulunduğu yere gittim. Gittiğimde, kanlar içinde kalan köpek ölmek üzere olduğunu görünce onu alıp veterinere götürdüm. Veteriner köpeğin tedavisini yaptı eve götürdüm. Köpeğin kafasında ve vücudunun çeşitli yerlerinde 19 kesik olduğunu gördüm" dedi.

Bir günde 3 dehşet: Masum canlar katlediliyor, hayvana şiddette yalnızca adres değişiyor - Resim : 2

Olayın yaşandığı sırada hayvanlarını otlattıkları yerde kendisi ve köylüsü H.Ş. dışında kimsenin olmadığını, bu durumu oğlunun da doğruladığını ifade eden Mehmet Gökmen, "Ben oradan ayrıldıktan sonra bölgeye sadece H.Ş.’nin halası ve eniştesi gelmiş. Köpeğimi bu hale onların getirdiğini düşünerek jandarmaya gidip şikayetçi oldum. Jandarma köye gelerek ifadelerini almış. A.M. kendi köpeğine saldırınca köpekleri ayırmak için müdahale ettiğini söylemiş. Jandarma köpeğimi yaralayan satırı suç aleti olarak alıp dönmüş. Kavga eden köpekleri ayırmak için insan bir kere, bilemedin iki kere vurur. Bunlar köpeğimi öldürmek istemişler. Bunu planlayarak yapmışlar, tek kişinin yaptığına da inanmıyorum. Yetkililerden konuyu araştırıp yapanları cezalandırmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Köpeğini tedavi eden veterinerin hayvanın yaralarının derin olduğunu, hayatta kalıp kalamayacağı konusunda bir şey söylemesinin mümkün olmadığını ifade ettiğini belirten Mehmet Gökmen, "Köpeğimi öldüresiye dövmüşler, zavallı hayvan sabaha kadar inleyip durdu. Bir insan bunu nasıl yapar anlayamıyorum. Şikayetçi oldum, konuyu sonuna kadar takip edeceğim" ifadelerini kullandı.

MUĞLA

Olay, Bitez Şah Caddesi üzerinde bulunan bir marketin önünde gerçekleşti.

Edinilen bilgiye göre, köpeğe bıçakla saldırmaya çalışan şahsı fark eden market çalışanları, onu ikna etmeye çalıştı. Elinde bulunan bıçakla market çalışanının da üzerine yürüyen şahıs, çalışanın içeri girmesi ile yön değiştirip mahallenin maskotu olan Boris isimli sokak köpeğine yöneldi. Market çalışanlarının 112 çağrı merkezinden yardım talebi esnasında şahıs önce köpeğin önüne bir şey atarak kendisine doğru gelmesini sağladı, ardından onu bıçakladı. Şahıs kaçarken, can havliyle marketin yan tarafına giden köpekse orada öldü. Mahalle tarafından çok sevilen ve bakılan köpeğin sessiz ve sakin huylu olduğu, bugüne kadar kimseye saldırmadığı öğrenildi.

Bir günde 3 dehşet: Masum canlar katlediliyor, hayvana şiddette yalnızca adres değişiyor - Resim : 3

Şahsın vahşice köpeği bıçakladığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. İhbar üzerine olay yerine gelen belediye pet ambulansı ölen köpeğin 5 santim bir bıçak darbesi ile yaralandığını ve kan kaybından öldüğünü bildirdi. Gözyaşları içinde pet ambulansa alınan Boris, bulunduğu yerden kaldırdı.

Emniyet güçleri şikayet üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: İHA

Kastamonu Çorum muğla hayvana şiddet sokak hayvanlarına şiddet