Bingöl'de 5.7 büyüklüğünde deprem

Bingöl Karlıova'da saat 17:24'te 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 5 kilometre derinlikteki deprem çevre illerden de hissedildi. Depremde göçük altında kalan 1 güvenlik korucusu hayatını kaybetti.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17:24'te yerin 5 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi. İlk olarak depremin 5.9 büyüklüğünde olduğunu duyuran Kandilli Rasathanesi, büyüklüğü 5.8'e revize etti. Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi

AFAD ise depremin 5.7 büyüklüğünde olduğunu duyurdu.

AFAD: 1 GÜVENLİK KORUCUSU ŞEHİT OLDU, 18 KİŞİ YARALANDI

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre depremde 1 güvenlik korucusu hayatını kaybetti 18 kişi de yaralandı.

AFAD'dan yapılan son açıklamada şu ifadelere yer verildi,

"Karlıova merkezli 5,7 büyüklüğündeki deprem sonrası, AFAD koordinasyonundaki müdahale ve tarama çalışmaları devam etmektedir. Hastanelere başvuran 21 vatandaşımızın 3’ü taburcu edilirken 18’inin tedavilerine devam edilmektedir. Bölgedeki çalışmalar için alana sevk edilen araç sayısı 86’ya, personel sayısı ise 789’a çıkarılmıştır. Beslenme ihtiyacı için gönderilen sıcak yemek öğünü 3 bine, haberleşmenin kolay sağlanması için gönderilen mobil baz istasyonu sayısı 7’ye yükseltilmiştir.

Deprem sonrası ikisi 4,00(Mw) büyüklüğün üzerinde toplam 77 artçı yaşanmıştır. Barınmadan beslenmeye tüm temel ihtiyaçların karşılanması için bölgeye yardım malzemeleri sevk edilmektedir. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ile birlikte Bingöl’de çalışmaları yönetmektedir. İçişleri Bakan Yrd. Sn. İsmail Çataklı ise AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ndeki çalışmaları koordine etmektedir.

AFAD KOORDİNASYONUNDA 8 KURUM VE KURULUŞ SAHADA ÇALIŞIYOR

Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetleri, AFAD koordinasyonunda 8 kurum ve kuruluşun çalışmalarıyla sürdürülmektedir. Çalışmalara, 107’si AFAD personeli olmak üzere Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Jandarma, İtfaiye, Belediye, Türk Kızılay, özel sektör kuruluşları ve diğer STK’lardan toplam 789 personel ve 86 araç katılmaktadır.

BARINMA VE BESLENME İHTİYAÇLARI GİDERİLİYOR

Şimdiye kadar gönderilenlere ek olarak AFAD bölgesel lojistik destek depolarından yatak, battaniye, yastık çarşaf seti ile mutfak setleri bölgeye sevk edilmiştir. Böylece alana toplam 1.362 çadır, 2.792 yatak, 4.105 battaniye, 2.500 yastık çarşaf seti ile 2.052 mutfak seti gönderilmiştir. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın beslenme grubundan sorumlu olan Türk Kızılay, bu depremde de gıda ihtiyacını karşılamaktadır. Bölgeye gönderilen sıcak yemek öğünü sayısı, 3 bine çıkarılmıştır. 

DEPREMDEN ETKİLENENLERE PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK DESTEK

Depremden etkilenen vatandaşların fizyolojik ihtiyaçları dışında psikolojik ve sosyolojik ihtiyaçları da karşılanmaktadır. Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden 16 sosyal hizmet uzmanı, psikolog ve sosyolog, vatandaşlarla birebir destek görüşmeler yapmak üzere bölgede çalışmaktadır."

PEŞ PEŞE ARTÇI DEPREMLER

Bingöl'de saat 17.34'te 4,6 18.09'da 4,7 büyüklüğünde artçı depremler meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada ise toplamda 30'un üzerinde artçı deprem meydana geldiği belirtildi.

Bingöl'de 5.7 büyüklüğünde deprem - Resim : 1

BİNGÖL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: 1'İ GÜVENLİK KORUCUSU 3 KİŞİ GÖÇÜK ALTINDA

Valilikten yapılan açıklamada, "Bugün saat 17:24'te merkez üssü Yedisu ile Karlıova arasında bulunan Kaynarpınar köyünde 5.7 şiddetinde deprem meydana gelmiştir. Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır" ifadelerine yer verilmişti. Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin ise kurtarılması çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

VALİLİK: GÜVENLİK KORUCUMUZ ŞEHİT OLDU

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, göçük altına kalan güvenlik korucusunun şehit olduğu bildirildi. Açıklamada, "Karlıova Kaynarpınar Köyünde göçük altında kalan güvenlik korucumuz maalesef kurtarılamamıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı dileriz" denildi.

Valilikten alınan bilgiler doğrultusunda depremde saat 21.00 itirabariyle 1 güvenlik korucunun şehit olduğu, 2'si güvenlik korucusu 10 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

ŞEHİT GÜVENLİK KORUCUSUNUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bingöl'deki depremde şehit olan güvenlik korucusunun kimliği belli oldu.

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremde Kaynarpınar köyündeki jandarma karakolunun gözlem kulübesinde meydana gelen hasar sonucu şehit olan güvenlik korucusunun Cengiz Pullu (45) olduğu belirlendi.

4 çocuk babası Pullu'nun cenazesi otopsi için Karlıova Devlet Hastanesine götürüldü.

Pullu'nun cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından Kümbet köyünde toprağa verilecek.

Bingöl'de 5.7 büyüklüğünde deprem - Resim : 2

VALİ AÇIKLADI: KÖYLERDE 10 EV YIKILDI

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." açıklamasında bulundu.

Bingöl'de 5.7 büyüklüğünde deprem - Resim : 3

BAKAN SOYLU: KÖYLERİMİZDE TARAMA DEVAM ETMEKTEDİR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bingöl-Karlıova ilçesinde meydana gelen 5.7 büyüklüğünde depremde Valimizden aldığımız ilk bilgiye göre Karlıova-Kaynarpınar J.Krk.K.lığı nöbet kulesi yıkılmış, 1 Güvenlik Korucumuz göçük altında kalmış, 2’si de hafif şekilde yaralanmıştır.

Köylerimizde tarama devam etmektedir." dedi.

Soylu'nun açıklamasının ardından göçük altında kalan güvenlik korucusunun hayatını kaybettiği bilgisi geldi.

Bingöl'de 5.7 büyüklüğünde deprem - Resim : 4

KIZILAY BAŞKANI UYARDI: KERPİÇ EVLERE GİRMEYİN

Kızılay Başkanı depreme ilişkin yaptığı açıklamada, kerpiç evlere girilmemesi yönünde uyarıda bulundu. Kerem Kınık sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "17:24 – 5.7 Büyüklük, 17:34 – 4.6 Büyüklük, 18:09 – 4.7 Büyüklük. Bir deprem fırtınasına benziyor, kesinlikle bölgedeki kerpiç evlere girilmemeli. Valilik ve Afad'dan gelecek uyarılar izlenmeli. Kızılay Afet ekiplerimiz bölgeye intikal etti" ifadelerine yer verdi.

BAKAN SOYLU, BAKAN KURUM VE CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY BİNGÖLDE

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bakanlar Süleyman Soylu ve Murat Kurum, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi.

FUAT OKTAY: 90 EKİP ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Bingöl'deki depremle ilgili, "90 ekiple hasar tespit çalışmalarımız fiilen başlamıştır. Tamamlanana kadar devam edecektir." dedi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY'DAN BİNGÖL'DE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

son dakika son dakika haber