Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den ailelere dikkat çeken 'okul' önerisi

Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü'den ailelere dikkat çeken 'okul' önerisi

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "İsteyen 1 sene çocuğunu okula göndermeyi erteleyebilirse yoğunluğun da önüne geçilebilir" açıklamasında bulundu. 

Koronavirüs salgınında, vaka sayısında 33 gün sonra tekrar 1000'li rakamların altı görüldü. Ancak okulların 31 Ağustos'ta açılacak olması, aileleri endişelendiriyor. Uzmanlardan da bu konuda ailelere dikkat çeken öneriler geliyor. Hürriyet'ten Fulya Soybaş'a konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'nün ailelere tavsiyesi de dikkatleri çekti. 

 

Özlü, verileri değerlendirdiği açıklamasında, "Bin rakamı psikolojik sınır, o nedenle sayının düşüyor olması sevindirici ancak öteki taraftan yoğun bakım ile entübe hasta sayımızda artış var. Ölüm oranlarında da azalma yok. Günlük vaka sayısına bakıp da ‘Oh! Bu iş bitti, rahatladık’ dememek lazım çünkü tek parametre bu değil. Salgın henüz hız kesmiş değil. Bir karar gidiyoruz işte. Tedbirlere harfiyen uymak, gevşememek lazım" ifadelerini kullandı.

 

DİKKAT ÇEKEN ÖNERİ: İSTEYEN 1 SENE ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEYİ ERTELEYEBİLİRSE YOĞUNLUĞUN ÖNÜNE GEÇİLEBİLİR

 

Okulların açılmasına ilişkin, anasınıfları ile ilkokullarda denetimin zor olacağını belirten Prof. Dr. Özlü, "Mesafe, maske konusunu çocuklara uygulatmak çok zor olacak. Bu noktada belki bir dönem hibrid eğitim yapılabilir. Kısmen okulda kısmen dışarıda ya da dönüşümlü, bir gün boş bir gün dolu, uzaktan eğitim takviyeli bir sistem uygulanabilir. Ayrıca aileler için gönüllülük esası da bir çözüm olabilir. İsteyen 1 sene çocuğunu okula göndermeyi erteleyebilirse yoğunluğun da önüne geçilebilir" dedi. 

tevfik özlü Bilim Kurulu okullar açılacak mı