Beyoğlu'nda ölü bulunan İngiliz ajanın cenazesi Londra'ya gönderildi

İngiliz ajan

Beyoğlu'nda ofisinin bulunduğu sokakta ölü bulunan eski İngiliz askeri istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından THY'nin tarifeli uçağıyla Londra'ya gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 11 Kasım'da Karaköy Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi Ali Paşa Medresesi Sokağında cesedini bulduğu Le Mesurier'in (48) cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'ndan özel bir cenaze aracıyla alındı. Öğle saatlerinde İstanbul Havalimanına getirilen cenaze, kargo terminalinde bir süre bekletildikten sonra uçağa nakledildi. Mesurier'in cenazesi, THY'nin tarifeli uçağıyla İngiltere'nin başkenti Londra'ya gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Karaköy Kılıç Ali Paşa Cami görevlileri 11 Kasım saat 05.30 sıralarında caminin yan tarafında bir kişinin yerde hareketsiz yattığını görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirmişti. Cesedin yüzünde kesici alet yarası, elleri ve ayaklarının ise kırık olduğu tespit edilmişti. Cesedi bulunan kişinin, Suriye'de 'Beyaz Baretliler' olarak bilinen gruba desteği ile tanınan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier olduğu tespit edildi.

İstanbul Valiliği'nden Le Mesurier'in ölü bulunmasıyla ilgili yazılı açıklama yapılmıştı. Açıklamada, "Beyoğlu Kemankeş Karamustafapaşa Mahallesinde, bugün sabah saatlerinde meydana gelen, İngiliz uyruklu James Gustaf Edward Lemesurier isimli şahsın ölüm olayı ile ilgili geniş kapsamlı idari ve adli tahkikat başlatılmıştır" denilmişti.

48 yaşındaki Le Mesurier'in şüpheli ölümü, polis kayıtlarına 'yüksekten düşme' olarak geçmişti.

Le Mesurier’in eşi Emma Hedvig Christina Winber, olayla ilgili ifadede vermişti.  Yaklaşık 4 saat boyunca ifade veren Winber emniyetten ağlayarak çıkmıştı.

Londra