"Feminist gece yürüyüşü" soruşturmasında 18 kişi adli kontrol şartıyla serbest

Beyoğlu

Beyoğlu'nda 8 Mart'ta düzenlenen "Feminist Gece Yürüyüşü" sırasında attıkları sloganlar nedeniyle haklarında soruşturmada gözaltına alınan 18 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Beyoğlu'nda yapılan "Feminist Gece Yürüyüşü"nün ardından 18 kadın hakkında attıkları slogan nedeniyle, "Cumhurbaşkanına Hakaret" gerekçesiyle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden, 4'üne 'yurt dışı çıkış yasağı' ve 'karakola giderek imza şartı', 13'üne de 'yurt dışına çıkış yasağı' olarak adli kontrol talep edildi. 17 şüpheli, mahkemeye sevkedilirken 18 yaşından küçük olduğu öğrenilen bir kişi serbest bırakıldı.

HEPSİ SERBEST

Nöbetçi mahkemeye çıkan kadınlar, mahkemece ‘2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' ve ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlarından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kadınlardan 5’i yurt dışı çıkış yasağı ve imza adli kontrolü, 13’ü ise yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolü ile serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

beyoğlu Feminist Gece Yürüyüşü feminist