Beyaz giydi söz oldu! 'Ben Hz. Meryem' videosundaki Kübra Acar, olayın aslını anlattı

Haberglobal.com.tr
Hac Gündem haberleri

Sosyal medya günlerdir bir kadının kendini Hz. Meryem olduğunu söyleyip şeyhliğini ilan ettiği iddiasıyla çalkalanıyor. Videodaki kişi Kübra Acar, Haber Global'e konuştu.

Sosyal medyada paylaşılan videoda bir kadının kendini Hz. Meryem ilan ettiği ve yanındakilerin ise müridi olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada yayılan video kimi haber siteleri tarafından da teyitsiz servis edildi.

Videodaki kadın Kübra Acar 32 yaşında ve bir organizasyon şirketi işletiyor. 11 Şubat'ta bir turizm şirketi aracılığı ile umreye gitti. 15 Şubat'ta ise başına geleceklerden habersiz sosyal medya hesabından o anları paylaştı.

Aradan geçen 40 günün sonrasında ise o video yanına eklenen ben Hz. Meryem'im yazısı ile sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.

Olayın aslı tersine görsel araması yapıldığında ortaya çıkıyor. Zira yayılan videonun sağ kısmına 'Ben. Hz. Meryem'im yazılmasının amacı videoyu daha önce özgün biçimde paylaşan bir sitenin adını kapatmak.

Acar, Haber Global Muhabiri Emre Timur'a konuştu. Acar kendisini Hz. Meryem olarak tanıtmadığını ifade ederek, "Bu Allah'a şirk koşmaktır. Bunu ben değil kimse yapamaz. Böyle bir saçmalığa inanana ben de şaşırıyorum. Onlar benim umre arkadaşlarım. Yaşları benden büyük olabilir, ben oradaki en genç umreciydim. Onlar sadece kafileden olan kişilerdi" dedi.

Genç kadın, paylaşımlar hakkında suç duyurularında bulunduğunu da açıkladı.