Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden ünlü iş insanı Ahmet Hamoğlu vefat etti

Beşiktaş Gündem haberleri
Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden ünlü iş insanı Ahmet Hamoğlu vefat etti

Beşiktaş'ın eski yöneticisi, ünlü iş insanı Ahmet Hamoğlu, birkaç gün önce düştüğü Hırvatistan'da tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Hamoğlu bir dönem ünlü şarkıcı Pınar Dilşeker ile yaşadığı aşkla da uzun süre gündem olmuştu.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün Serdar Bilgili başkanlığı dönemindeki ekipte yöneticilik yapan Ahmet Hamoğlu (74) hayatını kaybetti.

Çorum'un yetiştirdiği ünlü iş insanının Hırvatistan'da birkaç gün önce düşerek hastanede tedavi altına alındığı, önceki gün yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi. Hamoğlu'nun cenazesinin Türkiye'ye getirilmesi bekleniyor.

AHMET HAMOĞLU KİMDİR?

Çorum'da 1948 yılında dünyaya gelen Ahmet Hamoğlu, Çorum'un toprak sanayicilerinden merhum Mustafa Hamoğlu'nun oğluydu. Haydarpaşa Lisesi mezunu olan Hamoğlu, iş hayatına tuğlacılık sektöründe başladı.

Tekirdağ ve Silivri'de Volkan Toprak Sanayi fabrikalarını kuran Ahmet Hamoğlu, 1989'da dönemin en büyük turistik tesislerinden Silivri Klassis Resort Hotel'i işletmeye açmış, peşinden Klassis Golf Kulüp ve Maxi Shopping City'yi de yine Silivri'de hayata geçirmişti.

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden ünlü iş insanı Ahmet Hamoğlu vefat etti - Resim : 1

Ahmet Hamoğlu, bir dönem BJK'da yöneticilik yapmış ve ünlü şarkıcı Pınar Dilşeker'le de nişanlandıktan bir süre sonra yolları ayrılmıştı.

Sonraki yıllarda Kız Kulesi'nin işletmesini üstlenip restorasyonunu yapan Hamoğlu, 13 casino, Toyota bayii, Total akaryakıt istasyonu, enerji santralı gibi 23 şirketinde yaklaşık 4 bin 300 kişi çalışıyordu.

Ahmet Hamoğlu o dönemde Türkiye'nin 50 zengini arasına girmişti. Son yıllarda Romanya ve Hırvatistan'da yatırımları olan Hamoğlu, kanser tedavisi gördükten sonra iyileşmişti.

 

Kaynak: Haber Global TV

Ahmet Hamoğlu Beşiktaş