Benzine gelen zamlara tepki gösteren Mustafa Sarıgül'ün videosu gündem oldu

Mustafa Sarıgül CHP Zam benzin ÖTV TikTok Gündem haberleri Erzincan Motorin resmi gazete

CHP'de Erzincan'dan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül'ün sosyal medyada paylaşılan videosu gündem oldu. Benzine gelen zamlara tepki gösteren Sarıgül, 'Akmakta bile zorlanıyor görüyorsunuz. Bu teker nasıl dönecek?' dedi.

Akaryakıtta alınan Özel Tüketim Vergisi tutarının artırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, akaryakıt üzerinden alınan ÖTV tutarlarında artışa gidildi.

Karar sonrası, kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinden alınan vergi ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Otogazda alınan ÖTV ise 5,77 lira olarak belirlendi. Artışla birlikte benzinin litresi 28 liradan 34 liraya, motorinin litresi ise 26 liradan 32 liraya yükseldi.

CHP'de Erzincan'dan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül'ün sosyal medyada paylaşılan videolarına bir yenisi eklendi ve yine gündem oldu.

SARIGÜL'ÜN BENZİN VİDEOSU GÜNDEM OLDU

Benzine gelen zamlara tepki gösteren Mustafa Sarıgül, 'Akmakta bile zorlanıyor görüyorsunuz. Bir bardak benzin olmuş 10 lira, bu 10 lira ile teker nasıl dönecek?' Diyerek, bardağa doldurduğu yakıtı daha sonra aracının tekerliğine döktü.

İşte Sarıgül'ün paylaştığı o video...

 

Kaynak: Haber Global TV

Benzin zammı motorin ÖTV TikTok Mustafa Sarıgül zam CHP Erzincan Sarıgül video