BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "Büyükşehirler hariç illerde aday göstereceğiz"

Haber Global TV
Buket Aydın Mustafa Destici BBP Gündem haberleri
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: "Büyükşehirler hariç illerde aday göstereceğiz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, belediye seçimlerinde aday gösterecekleri iller konusunda "Seçimlere hazırlanıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehirler hariç illerde aday göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Buket Aydın ile Yüz Yüze programında izleyiciler tarafından merak edilen soruları cevapladı.

Destici'nin açıklamalarından satır başları:

-Şehitlerimiz geldi. Yüreğimiz yandı. 40 yıldır yanıyor fakat uzun süredir bu sayıda vermiyorduk. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah acılarını hafifletsin. Cennette onlara şefaatlerini sunsun, inşallah. 

-Benim attığım tweer budur. Ne diyorum? Terör ile topyekün, bütün unsurlarıyla mücadele edilmelidir. O partilerin hepsi logoları birlikte paylaşılırken ses çıkarmıyorlardı. Tabanları kendileri sağda iken PKK'nın, DHKP-C'nin adayını desteklemesinden rahatsızdılar. Biz bu rahatsızlığı ortaya çıkarmış olduk.

-Tabanları zaten ciddi anlamda rahatsızdı. Geçmiş birlikteliklerinin hatırlatılmasından rahatsız oldular. Kim terör örgütü ile arasına mesafe koyuyorsa memnuniyet duyarız. 28 Mayıs seçimlerinden önce bu partiler ortak hareket ettiler ve hepsi yararlanacaktı. Sayın Kılıçdaroğlu o dönemde HDP ile görüştü. Sırrı Sakık, "açıklayın" dedi. Bana tepki gösterenler o zaman niye tepki göstermediler? Masadan kalkarken ya da otururken gösterdikleri hassasiyeti niye göstermediler?

"DEM PARTİSİ KAPATILMALIDIR"

-Kim terör örgütü uzantılarıyla işbirliği yapıyorsa zımnen destek vermiş olurlar çünkü meşruiyet sağlıyorlar. DEM, PKK'nın partisi midir? PKK'nın partisidir. Bunu Sayın Akşener, Sayın Karamollaoğlu, Sayın Davutoğlu bilmiyorlar mı? Bu işbirliği yapmaya devam edenleri elbette itham ederim. Bu haklıdır, temeli olan bir şeydir. Diğer siyasi partiler CHP ile iş tutarlarsa ortak adaya destek verirlerse elbette söz söylerim. Aralarına mesafe koymuşlarsa takdir ederiz.

-DEM Partisi yüzde yüz kapatılmalıdır. Hiçbir ülkede terör örgütünün parlamentoda temsilcileri olmaz. Terör örgütü sözcülüğü yapıyorlar. Konu tarım, sağlık, eğitim de olsa konuyu Kandil'e, Öcalan'a getirip sözcülüğünü yapıyorlar. Cumhurbaşkanımızla konuştuğumuz dönemler olmuştur. Her dönemde söyledik. Doğruyu söylüyoruz.

"KIRMIZI ÇİZGİMİZ TERÖR VE ŞİDDETTİR"

-Kim terör örgütünün herhangi bir koluyla işbirliği yaparsa teröre destek vermiş olur. CHP teröre destek veriyor, bu iş birliğini kim yapıyorsa destek veriyor. Partilerimiz bayramlaşıyorlar. Ortak yasa teklifi hazırladıkları oluyor. Kim tavır koymuyorsa bize göre zımnen terör unsurlarına destek veriyorlar. Ben konuşmuyorum. 5 yıl boyunca hiç birisiyle konuşmadım. Onların Meclis Başkanvekili'nin yönettiği oturumlara katılmadım. Siyaset yapabilirler, düşüncelerini ifade edebilirler. Kırmızı çizgimiz terör ve şiddettir. Kürsü dokunulmazlığı vardır. Onun dışında dokunulmazlığı olmamalıdır. Terör ve şiddeti övdüğü, savundukları, meşrulaştırdıkları için on binlerce sivilin kanları ellerindedir. Kim kınamıyorsa mesafemizi koyarız. Herkes mesafe koyarsa meşruiyet kazanamazlar.

İDAM CEZASI

-Terör suçları için, kurşunu sıkan, bombayı patlayan ve sonu ölümle biten terör suçları için ve kızlarımızı kaçırıp tecavüz ederek öldüren kişilere idam cezası istiyoruz. Gelmesi lazımdır. Bu millet bize yetkiyi verirse bu iki suç için idam cezasını getireceğiz. Kim teröre destek veriyorsa devlet gereğini yapmalıdır. Terörle mücadelede bu unsurlardan birini eksik bırakırsak terör varlığını devam ettirir. 

CÜNEYT ÖZDEMİR

-Cüneyt Özdemir gibi zeki bir arkadaş bunu anlamadıysa ya gündeme gelmeye çalışıyordur. Bazıları da belli ki bir rahatsızları var. Ben bunu ortaya koyunca daha büyük rahatsızlık duydular. Kanalı zaten bize kapalı, bizi bir kere konuk mu etmiş? Ben doğrusunu söylüyorum ama o anladığı gibi anlamak istiyorsa buyursun yapsın. 

HÜDA-PAR

-Her parti görüşünü ifade edebilir. Aykırı görüşler de olabilir. Herkesin referans aldığı kaynaklar farklı olabilir. Birisi de sosyalizmi referans alabilir. Ben hepsine saygı duyarım. Benim için çizgi terör ve şiddettir. HÜDA-PAR'ın bir çok fikrine katılmam. Terör ve şiddete başvurmadığı sürece görüşlerini paylaşabilirler. Özerklik ve eyalet ile ilgili bir paragraf okuduğunda "Siz bunu söylüyorsunuz ama siz eyalet ve özerklik istiyor musunuz?" dedim. HÜDA-PAR, Cumhur ittifakı ile işbirliği yapmadı. Adalet ve Kalkınma Partisi ile işbirliği yaptı. 

PARTİ ÖDENEKLERİ

-Pazartesi, partimizin 31. kuruluş yılını ve yeni hizmet binamızın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu sene 5 siyasi partinin kasasına 7 milyar lira para kondu. 700 milyon lira olsa yetmez mi? Devlet bu kadar ekonomik sıkıntı içerisindeyken verilmesi doğru mudur? Buna hala izin veren Anayasa Mahkemesi, BBP bu yardımları almayan ve buna rağmen bütün seçimlere giren bir partidir. Kurulduğu günden bu güne kadar aldığı oydan yüksek özgül ağırlığa sahip olmuştur.

SİVAS KONUSU

Cumhur İttifakı'nı destekliyoruz. Sokakta hain 15 Temmuz'a karşı kurulmuş bir ittifaktır. Bu 3 partinin tabanı buna öncülük etti. 2024 yerel seçimleri, Sivas'ı istedik mi? İstedik. Biz yerel seçimlerde 1 milyon civarında oy almış ve bu oyların Cumhur İttifakı'na aktarılması lazımdır. Sivas verilirse bu seçmeni motive eder, daha cansiperane çalışır. AK Parti, Sivas adayını açıklayınca bunun olmadığını gördük. Kendi adayımızı Adem Uzun kardeşimizi aday yaptık. 

"BÜYÜKŞEHİRLER HARİÇ İLLERDE ADAY GÖSTERECEĞİZ"

Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Bahçeli'nin memleketlerinde aday çıkarmayacağımızı inanıyorum. Mehmetçik nasıl dağdan temizliyorsa bizim görevimiz ise belediyelerde bulup çıkarıp atmaktır. BBP, bu hassasiyet ile siyaset yapmaktadır. BBP'nin güçlenerek devam etmesi gerekmektedir. Stratejik hamleler yapmalı, devlete ve millete kendisini gösterebilmelidir. Seçimlere hazırlanıyoruz, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Büyükşehirler hariç illerde aday göstereceğiz. Bize işbirliği ihtiyacı olan yerlerde değerlendirebiliriz ama bu benim kararım değil, arkadaşlarımızla görüşeceğiz.

ANKARA BELEDİYE SEÇİMLERİ

-İsmail Saymaz, ilk gördüğü haberi kullanıyor. İl Başkanımız, Üsküdar İlçe Başkanımızın bir takım disiplinsizlik olduğunu ifade etti. Genel Merkez onay vermeden bir adayın desteklenmesi söz konusu olamaz. Uzun süredir İl Teşkilatı ile sorun yaşayan bir ilçe başkanı olduğu bana iletildi. Ankara'da iki adayın Türk milliyetçisi olması bizim için olumlu bir şeydir ama Mansur Bey'in CHP'den aday olması milliyetçiliğini törpülemiştir. CHP, Türk milliyetçiliğini sahiplenen bir siyasi görüş değil. Mansur Yavaş'ın oraya giderken belediye başkanlığını kazanmak için gitmiştir. Turgut bey, CHP'den aday olur muydu? Olmazdı. Ben olur muyum? Olmam. Kurucu ilkelerini kaydetmiştir. Mansur Yavaş niye bunlara tepki göstermiyor? O isterken Türk milliyetçisi olduğu aklına geliyor. Belediye başkanlığını muhafaza etmek için kabulleniyor. Ankara'da bir Türk milliyetçisi adayı vardır, o da Sayın Altınok'tur.

SOKAK HAYVANLARI

-Bize nerede belediye verilirse o belediyede saldırgan sokak köpeği görülmeyecek. Hayvan barınağı, kısırlaştırma yapacağız. Gerekirse uyutacağız. Sivas Belediyesi'ni aldığımızda başıboş 1100 sokak hayvanı vardı. Barınak yaparak çözdük. Şimdi 10 bin hayvan var. Nasıl barınak yapacağız? Mama firmaları bilinçli olarak bu sayıları çoğaltıyor. Bunu ortaya çıkartacağız.