Bazı illerde eğitime kar engeli

EDİRNE (AA)
Gündem haberleri hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Edirne
Bazı illerde eğitime kar engeli

Edirne'de etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Çanakkale Valiliği de kent genelinde taşımalı eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Edirne'nin bazı ilçelerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildiği duyuruldu.

Edirne'nin İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kaymakamlıklar sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiğini duyurdu.

Meteorolojik tahmine göre yarın kent genelinde kar yağışının etkili olması, sıcaklığın sıfırın altında 3 derece olması bekleniyor.

ÇANAKKALE'DE TAŞIMALI EĞİTİME BİR GÜN ARA

Çanakkale Valiliği, olumsuz hava şartları ve beklenen kar yağışı sebebiyle yarın il genelinde taşımalı eğitime ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, köy okullarında görev yapan öğretmenlerin birçoğunun il ve ilçe merkezlerinden günübirlik okullara gidip geldikleri ve öğrencilerin büyük kısmı eğitime taşıma yoluyla eriştikleri için yarın eğitim ve öğretime olumsuz hava şartları nedeniyle ara verileceği belirtildi.

Taşımalı eğitim dışındaki eğitime ara verilmesi kararının, oluşacak şartlara göre ilçe bazında kaymakamlıklarca değerlendirilerek alınacağı, bu kararların en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edilen açıklamada, yarın il genelinde hamile ve engelli personellerin 1 gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.