Bayram tatili 9 gün olacak mı? 3600 ek gösterge çalışmasında son durum ne? Kabine toplantısı başladı

Gündem haberleri Ankara Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanlığı kabinesi bugün Beştepe’de toplandı. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılıp çıkarılmayacağı toplantı sonunda netlik kazanacak. Kabinede ayrıca Türkiye'nin iç ve dış gündemi ile ekonomiye dair gelişmeler de ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda Türkiye'nin iç ve dış gündemi ile ekonomiye dair gelişmeler ele alınacak. 

3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasının Mayıs ayında Mecliste sunulacağını duyurmuştu.  Bu konudaki çalışma bugün Kabine toplantısında değerlendirilecek. Hazineye maliyeti ele alınacak. Ayrıca asgari ücrete ve emekli ikramiyelerine zam talepleri de kabinenin gündeminde olacak. 

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Beştepe'deki toplantıda fahiş fiyatla mücadele kapsamında atılan adımlar da değerlendirilecek. Bu kapsamda stokçulukla mücadele konusunda alınan tedbirler ele alınacak. Özellikle kırmızı et, ayçiçek yağı ve şeker gibi ürünlere gıda arzı yaşanması konusundaki önlemler masaya yatırılacak. 

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

Toplantıda Ramazan bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması konusu da değerlendirilecek. Ramazan bayramının ilk günü 2 mayıs pazartesi,  son günü ise 4 mayıs çarşamba gününe denk geliyor. Bayram tatilinin 9 gün olması için 5-6 Mayıs günlerinin de resmi veya idari tatil edilmesi gerekiyor. Bunu için gözler Kabine Toplantısında olacak. 

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve etkilerinin de toplantıda ele alınması bekleniyor. Bunu yanında terörle mücadele de Kabine Toplantısının gündeminde olacak. TSK'NIN Irak'ın Kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe Kilit operasyonu ile ilgili son durum ele alınacak. 

Toplantıda ayrıca koronavirüsle mücadele kapsamında hızla düşen yeni vaka ve vefat sayılarının ardından maske uygulamasının kapalı alanlarda kaldırılması konusu ele alınacak.

 

Kaynak: Haber Global TV

Bayram tatili 9 gün olacak mı kabine toplantısı Erdoğan açıklama