Bayraktar, Ukrayna’da nişan aldı

Gündem haberleri Baykar Selçuk Bayraktar

Ukrayna’nın Rus işgalinde savunma güçlerine önemli yardımları dokunan Bayraktar SİHA’ları yine üstün hizmetleri ve Ukrayna savunmasına katkılarından dolayı Ukrayna’dan bir nişan daha aldı.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile taltif edildi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı ile taltif edildim. Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya için çaba göstermeyi sürdüreceğim." ifadelerini kullandı.

ÜRETİM TESİSİNİN İNŞAATINI GÖRÜŞTÜLER

Kiev’de yapılan törenin ardından Devlet Başkanı Zelenskiy ve Haluk Bayraktar, Ukrayna’da kurulacak Bayraktar fabrikasının inşaatının detaylarını görüştü. Yapılan görüşmede üretimde Ukrayna bileşenlerinin kullanarak üretilecek yeni ürünlerin üretimini konuştular. Zelenskiy görüşmede üzerinde Bayraktar motifi bulunan Ukrayna ulusal kıyafeti olan Vışıvanka adı verilen işlemeli gömlek hediye etti. Haluk bayraktar, savaşın öncesinde 2020 yılında da Ukrayna ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerine yaptığı hizmetlerden dolayı Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski' den devlet nişanı almıştı.

Bayraktar, Ukrayna’da nişan aldı - Resim : 1

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Rusya Bayraktar SİHA İHA