Başörtüsü teklifinde ne yol izlenecek? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı son durumu açıkladı

Gündem haberleri AK Parti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Haber Global canlı yayınında başörtüsü teklifine ilişkin son durumu açıkladı. Şahin "Bu anayasaya katkı vermek muhalefet için yanlışlarının özrü olur.  Cumhurbaşkanımız da çağrı yaptı, uzlaşı aranacak." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta Haber Global canlı yayınında başörtüsü teklifine ilişkin son durumu açıkladı.

Şahin'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

*Muhalefet başörtüsü için anayasa değişikliğine karşı

*İstişare süreci tekrar yaşanabilir,  yani bu teklif geldiğinde biz karşı çıkmadık ki, gelin anayasal bir karara bağlayalım. Bundan kaçıyorlar.

*Genel kurulda bu konuya "evet" oyu verseler, LGBT sempatizanlarına cevap veremeyecekler, 

*Muhalefet gelip görüşlerini açıkça ifade etmeli. 

*Kendi planlarının ne olduğunu millet gördü. Bu anayasaya katkı vermek muhalefet için yanlışlarının özrü olur.  Cumhurbaşkanımız da çağrı yaptı, uzlaşı aranacak.

İSVEÇ VE HOLLANDA'DAKİ ÇİRKİN SALDIRILAR

Bu ülkelerdeki hedefler, seçilmiş cumhurbaşkanına saygısızlıktır. Erdoğan'ı hedef almak Türk milletine de saygısızlık. Temel hak ve özgürlüklerine de müdahaledir. 

*Bunlar seçime dönük manipülasyonlar

*Vatandaşımızın basiret sahibi olduğuna inanıyorum. Bunları çok net görüyorlar. 

SEÇİM TAKVİMİ TARTIŞMALARI

*Seçim beyannamesiyle ilgili yoğun çalışmalar devam ediyor. Bunlar seçime yakın tarihte açıklanacak.

*14 Milyon gencin oyu ciddi bir rakam. Gençlere dair önemli yaptığımız şey 18 yaş seçme ve seçilme hakkıdır. Aday da olabilirsin diyoruz, seçe de bilirsin diyoruz. 

*Gençler genel anlamda ufak şeylerden bahsediyor. Taleplerinin farklı olduğunun farkındayız. Genel iç siyaset dışında küresel sorunlara da hakimler. 

6'LI MASANIN ADAYI

Hala bir masada aday çıkmış değil. Hepsi kendini lider görüyor. Bu masadan ancak kaos, kavga çıkacaktır. Artık milleti oyalamaktan vazgeçsinler. 

Kaynak: Haber Global TV

başörtüsü teklifi