Başkentte ev yangını can aldı: 2 ölü, 1 yaralı

Ankara Gündem haberleri Bayburt
Başkentte ev yangını can aldı: 2 ölü, 1 yaralı

Ankara’nın Çamlıdere ilçesine bağlı Dörtkonak köyünde bir evde çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

Olay, sabaha karşı Çamlıdere ilçesi Dörtkonak köyünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, 3 gencin bulunduğu bir evde sabaha karşı yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın tüm evi sardı. Evde bulunan Mehmet Atasoy ve Emre Değer yanarak hayatını kaybederken, ismi öğrenilemeyen bir kişi evin camını kırarak kendini dışarı attı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı ambulansla hastaneye sevk etti. Yangında hayatını kaybeden Atasoy ve Değer’in cansız bedenleri ise yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

 

 AHIRDA BAŞLAYAN YANGIN EVLERE SIÇRADI, 2 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU

 Bayburt'a 28 kilometre uzaklıkta bulunan Manastır köyünde Muhammet Akbal'a ait ahırda iç tesisat kaynaklı yangın meydana geldi. Ahırda başlayan yangın, daha sonra Hanefi Akbal'a ait olduğu öğrenilen eve sıçradı. Yangında, ahırla birlikte 3 ev hasar görürken, ahırda bulunan 2 büyükbaş hayvan telef oldu.

Alevlerin yükseldiğini gören köy sakinleri durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdiler. İhbar üzerine, olay yerine Bayburt Belediyesinden ve Demirözü Belediyesinden itfaiye ekiplerinin yanı sıra, jandarma, AFAD, İl Özel İdare ve Aras Elektrik ekipleri sevk edildi.

Başkentte ev yangını can aldı: 2 ölü, 1 yaralı - Resim : 2

Yangına müdahale eden ekipler, yaklaşık 2 saat süren çabalar sonucunda yangını kontrol altına aldılar. Soğutma çalışmalarına devam eden ekiplerden alınan bilgiye göre ise, yangında 2 büyükbaş hayvan telef oldu, ahır ve evlerde maddi hasar oluştu. Bununla birlikte dumandan etkilenen 2 itfaiye eri de, olay yerinde hazır bekletilen ambulanslarla Bayburt Devlet Hastanesine kaldırıldı. Dumandan etkilenen itfaiyecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: İHA