Başakşehir’de film senaryolarını aratmayan gasp kamerada! Gaspçılar midibüsü kaza süsü vererek durdurdular

Başakşehir İstanbul

Başakşehir’de bir ayakkabı firması sahibini motosikletle takip eden 2 gaspçı, midibüse binen adamın başına silah dayayarak 750 bin lira ve 1.5 milyon lira çek olan çantayı çalarak kaçtı. Şahıslar olaydan sonra kısa süre içinde yakalanırken, olay anı ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 15 Ekim Pazar günü Başakşehir’de meydana geldi. İddiaya göre, Ayakkabıcılar sitesinde kardeşi ile ortak şirketi olan H.C, isimli şahıs saat 20.00 sıralarında midibüse bindi. Daha sonrasında yanına motosikleti iki kişi gelerek kaza süsü verdirip aracı durdurttu. Hastaneye götürülmek isteyen motosikletlilerden biri daha sonrasında H.C’ye ateş açtı. Aracın camı kırılırken, gaspçılardan biri midibüsün içine girerek H.C’nin başına silah dayayıp içerisinde 45 bin dolar, 23 bin euro, 35 bin lira ve 1.5 milyon liralık çek bulunan çantayı alarak kaçtı. 

Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, gaspçıların kimliklerini tespit etti. Gözaltına alınan şahıslardan Ali A. (23) ve yabancı uyruklu Mahmoud A. (19) Başakşehir'de sokak gözaltına alındı. Olayda kullanılan motosikletin sahibi A.Ü. de tespit edilerek Esenyurt'ta yakalandı. Motosiklete el konuldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, A.Ü. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Öte yandan, olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaynak: İHA

Başakşehir gasp haberleri