Başak Tekin'i sokak ortasında öldüren takıntılı katilin poşetinden çıkan not dehşete düşürdü! Dakikalarca böyle takip etmiş

İHA
İstanbul Beyoğlu Kadın cinayetleri

Beyoğlu'nda 31 yaşındaki Özgür Kemal Akdemir, kız arkadaşı olduğu iddia edilen Başak Tekin'i sokak ortasında hırpalayıp, silahla öldürdü. Akdemir'in genç kadını dakikalarca takip ettiği yeni görüntüler ortaya çıktı. Olay anında genç kadına kimsenin yardım etmediği, polisi aramadığı da dikkat çekti.

Kadın cinayeti bu kez Beyoğlu Hasköy’de yaşandı. Özgür Kemal Akdemir 5 sene önce ayrıldığı eski sevgilisi Başak Tekin’i dün sokak ortasında başına tek el ateş ederek öldürmüş, kendisini de başından vurması sonucu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yaşanan dehşetin yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Akdemir'in genç kadını dakikalarca takip ettiği görüldü. Görüntülerde, genç kadın önden hızlıca yürüdüğü Akdemir'in peşinden takip ettiği, bir süre sonra yanına gelip konuşmaya çalıştığı ancak Başak Tekin'in dinlemeden yoluna devam ettiği görülüyor. Bir süre sonra da Akdemir, genç kadının önünü kesiyor.

Olay anında genç kadına kimsenin yardım etmediği, polisi aramadığı da dikkat çekti.

Başak Tekin'i sokak ortasında öldüren takıntılı katilin poşetinden çıkan not dehşete düşürdü! Dakikalarca böyle takip etmiş - Resim : 1

ERZİNCAN’DAN GELMİŞ

Tekin’in Akdemir’den uyuşturucu madde kullandığı için 5 sene önce ayrıldığı öğrenildi. Bu süreçte Başak Tekin’in nişanlandığını duyan Akdemir’in, takıntı haline getirdiği genç kadını öldürmek için Erzincan’dan otobüse binip sabah  İstanbul’a geldiği öğrenildi.

'SENİN KARŞINDA KAFAMA SIKTIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM'

Akdemir'in elindeki poşette kağıda yazılmış bir not bulundu. Notta “Duydum ki nişanlanmışsın. İnşallah iyi birini bulmuşsundur. Sen hep iyilerine layıksın. Senin karşında kafama sıktığım için özür dilerim” yazıldığını görüldü.

Öte yandan, 2024 nisan ayında 32 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 13 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Kadın dernekleri caydırıcı cezalar ve etkili önlemlerin alınması için yetkililere seslenmeye devam ediyor.