Bakanlıklardan 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel anlamlı paylaşımlar

Gündem haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bakanlıklardan özel paylaşımlar geldi. Hazırlanan kliplerde Büyük Taarruz'dan modern ordunun kuruluşuna, Dumlupınar Şehitliği'nden, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dijital ortama aktarılan görüntülerine kadar pek çok önemli görüntüye yer verildi.

Büyük zaferin 101. yıldönümü, tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, bakanlıklar da bu büyük günde anlamlı paylaşımlar yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından bir klip yayımladı. Kurtuluş savaşından görüntülerle başlayan klip, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin günümüzde sahip olduğu yerli ve milli silah, mühimmat ve araçlarla gerçekleştirdiği operasyon ve tatbikat görüntüleriyle devam ediyor...

Klipte, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın verdiği "ileri" emri doğrultusunda daima milletinin emrinde ve yanında olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her geçen gün daha da güçlendiği belirtildi.

Bir paylaşım da Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Videoda bir öğretmen ve öğrencisinin, Dumlupınar Şehitliğini Ziyareti'ne yer verildi.

Büyük zaferi ve mücadele ruhunu yeni nesillere aktarmanın öğretmenlerin görevi olduğu hatırlatıldı...

Video klipte, "Bu toprakları kimseye vermemişler öyle mi? Toprak devletin temelidir kimseye verilmez sen de elinde tutuğun toprağı kimseye vermeyeceksin buradaki dedelerin gibi..." ifadelerine yer verilirken vatan toprağının önemi ve Mustafa Kemal Atatürk'ün "geldikleri gibi giderler" sözü de vurgulandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü'nün dijital ortama aktardığı belge niteliğindeki görüntüleri paylaştı...

Görüntülerde, büyük zafer sonrası Gazi Mustafa Kemal'in meclise gelişi ve meclis önündeki tarihi kutlamalar yer alıyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

30 Ağustos Zafer Bayramı Atatürk Büyük Taarruz