Bakanlığın yalanlamasına İBB'den yanıt

Bakanlığın yalanlamasına İBB'den yanıt

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Bu yıl ocak ayında, İBB'nin, Bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" açıklamasında bulundu. İBB Sözcüsü Murat Ongun da bakanlığın açıklamasına yanıt verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kredi buldukları halde Hazine onayı alamadıkları için 3 metro inşaatı projesine başlanamadığını açıklamıştı. Söz konusu 3 projenin; Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı, Bostancı-Dudullu Metro Hattı ve Yenidoğan- Hastane Hattı olduğu belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a metro çağrısı yapan İmamoğlu, "Bizim krediyi harekete geçirebilmemiz için Hazine onayı gerekiyor. Kredi imkanı var, biz buluyoruz. Sadece istediğimiz bir dokunuş" demişti.

Akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamada ise İmamoğlu'nun iddiası yalanlanmış ve "Bu yıl ocak ayında, İBB'nin, Bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" ifadelerine yer verilmişti.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINDAN İBB AÇIKLAMASI

İBB'DEN CEVAP

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, bakanlığın açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi.

"İlgili Bakanlığın bilgisine" notunu düşen Ongun, şöyle dedi:

"İBB projeleri Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca Kamu Yatırım Programı'ndan çıkarıldığı için kredi bulsa da hazine onayına gelmiyor.Dış borç alımı için projenin önce bu yatırım programına alınması sonra da Hazine onayı gerekli."

Bakanlığın yalanlamasına İBB'den yanıt - Resim : 1

İBB Hazine ve Maliye Bakanlığı