Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan İBB açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan İBB açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İBB Başkanı İmamoğlu'nun sözlerine ilişkin "Bu yıl ocak ayında, İBB'nin, Bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bazı metro hatlarıyla ilgili Bakanlığa başvurusunun reddedildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada  "Bu yıl ocak ayında, İBB'nin, Bakanlığımıza sunulmuş ya da reddedilmiş herhangi bir kredi onay talebi olmamıştır" denildi.

EKREM İMAMOĞLU "HAZİNE BİZİ REDDETTİ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı'na metro çağrısı yapan İmamoğlu şunlar kaydetti: Gelin el birliğiyle duran bütün metro hatlarını harekete geçirelim 2022-2023 bitmeden. 2020'de, özellikle kredi imkanı sağladığımız bazı metro hatlarıyla ilgili de talep açmıştık.  

Bizim krediyi harekete geçirebilmemiz için Hazine onayı gerekiyor. 3 hatla ilgili bizim bu talebimiz reddedildi Ocak ayının ilk haftası. Belki bundan da Sayın Cumhurbaşkanı'nın haberi yok. Reddedilmese, biz o kredi imkanlarıyla metro hatlarını çok hızlı harekete geçirebileceğiz. Kredi imkanı var, biz buluyoruz. Sadece istediğimiz bir dokunuş.


son dakika son dakika haber