Bakanlar deprem bölgesinde: "Yeni Malatya'yı inşa edeceğiz"

Malatya Deprem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'daki AFAD Merkezi'nde ildeki duruma dair açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremin vurduğu kentlerden olan Malatya'da açıklamalarda bulundu. Kurum, "Yeni Malatya'yı inşa edeceğiz" dedi. 

Ağır hasarlı ve yıkılacak binalarda kesinlikle eşya alınmaması gerektiğini söyleyen Bakan Soylu, artçıların devam ettiğini ve bu binaların yanından dahi geçilmemesi gerektiğinin uyarısında bulundu.

Soylu'nun açıklamaları: 

Burada çok büyük bir afet oldu, burada hiç kimseyi dışarıda bırakmayacak, kimine kirasıyla, kimine konteyneriyle destek olabilecek adımları atıyoruz. Yakınlarını kaybeden, evini kaybeden vatandaşlarımızla bunu paylaşmak istedik. Malatya'ya da şunu söylemek isterim. Bundan önce de Malatya'da depremle karşı karşıya kaldık, burada işimizi tamamlamadık, insanlarımızı huzurlu şekilde konutuyla, işiyle, esnafıyla, köylüsüyle hep birlikte dört dörtlük yapmadan buradan çıkmamız, deprem bölgelerinden çıkmamız mümkün değildir. 

"YENİ MALATYA'YI, DOĞANŞEHİR'İ, AKÇADAĞ'I İNŞA EDECEĞİZ"

Bakan Kurum'un açıklamaları: 

İl il, üstüne koya koya çalışmalarımızı yapmaya gayret gösteriyoruz. Alınması gereken kararları burada yerinde, şehrin tüm bileşenleri ile çalışmalarımızı başlatıyoruz. Bu kapsamda yeni Malatya'yı, yeni Doğanşehir'i, Akçadağ'ı inşa edeceğiz. Malatya'da 21 bin binada 82 bin bağımsız bölümün ağır hasarlı, acil yıkılacak ya da yıkık olduğunu tespit ettik. 

Kaynak: Haber Global TV

süleyman soylu Murat Kurum malatya deprem